Cambrils reposa l'arbrat de l'avinguda Vidal i Barraquer

Els vuit lledoners plantats substitueixen als plataners en mal estat que es van haver de talar per motius de seguretat
Imatge de diversos lledoners, a l'avinguda Vidal i Barraquer de Cambrils | Ajuntament de Cambrils

 

 

El Departament de Medi Ambient de l’Ajuntament de Cambrils ha dut a terme, durant aquesta setmana, les feines de reposició de l’arbrat de l’avinguda Vidal i Barraquer. Concretament, s’hi han plantat vuit lledoners, que substitueixen els plataners que es van haver de talar el mes de març «per motius de seguretat», tal com han explicat des del consistori.

 

Alhora, també s’ha renovat la vegetació de les jardineres de la placeta del carrer del Sindicat, dels Immolats del Setge i de la plaça de la Vila.

 

 

 

Podes excessives i «estrès fisiològic»

Segons l’Ajuntament, les podes excessives realitzades al llarg dels anys «havien provocat un estrès fisiològic» sobre els arbres plataners, fet que «havia estat aprofitat per l’entrada i proliferació dels agents patògens, especialment fongs».

 

Això, precisament, havia desencadenat en aquesta espècia platanàcia un constant debilitament, «la pèrdua parcial del ritme de creixement i defoliació parcial».

 

L'Ajuntament de Cambrils també ha renovat diverses jardineres del municipi | Ajuntament de Cambrils

 

La seguretat, prioritària

Per al consistori, més enllà d’aquests efectes biològics i fisiològics, calia tenir en compte d’altres aspectes negatius, «com els estètics i els de seguretat, per la situació d’aquest arbrat viari en un passeig àmpliament utilitzat».

 

Ara, els nous arbres de Cambrils ja no es poden d’aquesta manera, però els exemplars vells, segons l’Ajuntament, s’han de seguir podant «com abans, perquè l’estructura dels arbres està realment debilitada».

 

 

També et pot interessar: