Un camió de mercaderies perilloses s'encasta contra el peatge de l'AP-7 a Vila-seca

La ràpida actuació de Bombers i Protecció Civil evita possibles fuites | Ningú ha resultat ferit
Un peatge de l'AP-7, en una imatge d'arxiu prèvia a la gratuïtat de l'1 de gener | ACN

Un camió carregat amb mercaderies perilloses ha protagonitzat un ensurt de grans dimensions la matinada d'aquest dissabte, 4 de gener, després d'encastar-se contra el peatge de l'autopista AP-7 a l'altura de Vila-seca. El vehicle circulava en sentit sud quan, per causes que encara es desconeixen, va perdre el control i va xocar amb l'estructura a l'altura del punt quilomètric 259 de la via. L'accident ha tingut lloc poc després de la mitjanit.

 

  • NOVETAT: Sigues el primer en saber les notícies de la teva població i de tot Tarragona, gratis al teu mòbil. Fes clic aquí!

 

La ràpida intervenció dels Bombers de la Generalitat i de Protecció Civil va evitar que la topada acabés en una fuita d'aquestes mercaderies inflamables sobre la carretera. Protecció Civil va haver d'activar, en fase de prealerta, el pla Transcat que marca el protocol d'actuació en casos d'accident amb mercaderies perilloses, però es va acabar per desactivar poc després. Els Bombers, per la seva part, van poder taponar els desperfectes al dipòsit de gas-oil i evitar tot perill de fuita del combustible. El conductor del camió ha sortit il·lès.

 

El xoc no ha provocat cap fuita i el conductor del camió ha sortit il·lès

La col·lisió ha perforat part del dipòsit del camió, si bé en cap cas ha passat de l'ensurt. Mentre s'ha treballat per frenar les conseqüències del xoc, però, un dels carrils de l'AP-7 en sentit sud ha quedat tallat fins que una grua ha pogut apartar el vehicle del peatge afectat. Cal recordar que, des del passat 1 de gener, el tram de l'autovia que va des de Vila-seca fins a Alacant és gratuït en no haver renovat el Ministeri de Foment la concessió que mantenia amb Abertis des de fa més de 40 anys. El sentit nord de l'AP-7 en direcció Barcelona, que respon a una altra concessió, sí que segueix sent una via de pagament i no es veu afectat per la mesura.

"🎟 Ja estan a la venda les entrades de la Festa Major de Sant Antoni de Vila-seca!" "❗ LA PINEDA: Condemnats per un accident laboral que va deixar un home sense mobilitat"