Salou llança una campanya de seguretat als comerços per Nadal

Diversos agents de la Guàrdia Urbana donaran consells als botiguers des d'ara i fins al dia de Reis
Imatge d'una botiguera conversant amb els agents | Caralp Mariné

 

L'Ajuntament de Salou ha posat en marxa, una vegada més, la campanya de seguretat dirigida a comerciants i amb motiu de l'arribada del Nadal, una època en la qual s'incrementa l'afluència de compradors. Des d'avui i fins al 6 de gener diversos agents de la Guàrdia Urbana visitaran tots els comerços per donar-los consells de seguretat i facilitar-los un contacte directe i gratuït per possibles problemes.

 

Campanya nadalenca de seguretat a Salou

El regidor de Seguretat Ciutadana, David González, ha dit que és una campanya molt necessària on s'aprofitarà, a més, per repassar les dades del padró dels diferents estabilients. L'objectiu, ha explicat, és evitar petites estafes o furts que puguin donar-se durant aquests dies que s'incrementa l'afluència de persones als comerços.

 

Un dels petits delictes que s'intenten evitar són les estafes per mitjà dels pagaments, on alguns delinqüents intenten pagar amb bitllets falsificats o enredar al botiguer amb el canvi. També es poden donar furts quan les botigues estan plenes de persones. Són els moments de màxima afluència quan els lladres intenten sostreure béns de la botiga o d'altres compradors.

Imatge dels agents patrullant l'arteria comercial de Salou | Caralp Mariné

 

Un dels moments de més perillositat, ha dit Gonzàlez, es presenta a l'hora del tancament. Moment en el qual els botiguers han de tancar la caixa i abaixar la persiana i quan es poden produir, també, alguns problemes. Si més no, però, ha dit que no s'ha detectat cap increment de la delinqüència i que la campanya s'emmarca dins de l'esforç habitual que està fent el consistori per prevenir casos com aquests.

 

A més de les visites informatives als establiments, el consistori destinarà entre dos i quatre agents a patrullar pel carrer a peu i amb motocicleta per estar a prop dels botiguers. «Creiem important recordar la proximitat de la policia local amb els comerços», ha dit González, que ha invitat els responsables dels establiments a posar-se en contacte amb la policia si ho necessiten.

 

Imatge dels agents informant un comerç | Caralp Mariné

 

Comprar productes locals a Salou

La regidora de comerç de l'Ajuntament de Salou, Martina Fourrier, ha recordat que un dels millors consells de seguretat de cara als consumidors és la recomanació de comprar productes del municipi, en comerços de proximitat. «Productes legals, perquè la garantia d'aquests és més segura», ha manifestat. I ha recordat que és molt important sobretot per les joguines, ja que les que s'adquireixen en locals amb productes «que vénen d'altres països» pot ser que siguin un perill pel consumidor i pels nens.

 

Una altra comerciant participant a la campanya | Caralp Mariné

 

Fourrier també ha dit que espera que la campanya de Nadal dels comerços sigui molt positiva. I ha recordat que des de l'Ajuntament s'està acabant de preparar el mercat de Nadal i diverses activitats per dinamitzar el comerç durant aquestes dates. Tot i que l'afluència no és tan notòria com a l'estiu, l'increment de consumidors es nota. «Espero i desitjo que la gent s'animi a sortir al carrer i que vagi a comprar a Salou», ha sentenciat.