Un supermercat de la franquícia Charter de Consum amb tota l'oferta de productes frescos

L’Ajuntament de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant crea unes targetes moneder per incentivar el comerç local

El consistori fa una crida a les empreses del municipi perquè s'adhereixin a la campanya 'Fes-la rodar'

L'Ajuntament de Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant implementarà les targetes moneder per reactivar el teixit empresarial del municipi. A través de la campanya 'Fes-la rodar', el consistori fa una crida a les empreses del municipi per adherir-se a la iniciativa, «per potenciar l'economia circular, ja que si bé els beneficiaris d'aquesta iniciativa seran les famílies del municipi, també es fomentarà el consum en els negocis locals que s'hi apuntin», segons apunta la regidora de l'àrea de Promoció econòmica, María José Gómez.


Dins aquesta campanya s'hi podran adherir, segons detalla l'ajuntament, tot el teixit empresarial de Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant que no hagin hagut de tancar durant l'estat d'alarma, com pot ser el cas dels establiments d'alimentació, els supermercats o les benzineres, venda de tabac, alcohol, jocs i apostes. Per poder tramitar-ho, cal enviar la sol·licitud d'adhesió a través de l'apartat web corresponent o a través de les oficines municipals d'atenció ciutadana. Una vegada presentarà, el consistori haurà d'aprovar la petició.

Dos tipus de targetes

Per tal d'incentivar el consumdins aquests establiments adherits, l'ajuntament repartirà unes targetes moneder entre la població, que seran de dos tipus, depenent del nombre de membres de les unitats familiars i de la capacitat econòmica de les llars de convivència, que es calcularà segons l'indicador de renda de suficiència de Catalunya.


Concretament, es tracta de la Targeta Consum 100%, que rebran aquelles llars municipals que es trobin en una situació de vulnerabilitat, disposarà d'un saldo que oscil·larà entre els 100 i els 320 euros. Per altra banda, també hi haurà la Targeta Consum 100% Plus, per a aquelles famílies amb rendes més altes als valors fixats. La Targeta Plus tindrà un saldo d'entre 50 i els 160 euros.


Amb aquesta targeta, les persones beneficiàries d'aquest ajut només hauran de pagar el 50% del l'import dels productes o serveis que comprin. De l'altre 50% se'n farà càrrec l'ajuntament. Si l'import dels articles adquirits supera el saldo màxim de la targeta, en lloc del 50%, hauran d'abonar la quantitat que falti per sufragar el cost total.

Una aplicació mòbil per gestionar-ho tot

Per poder gestionar tot això, els establiments on es realitzin aquestes compres comptaran amb una aplicació informàtica que es podran descarregar de manera gratuïta al mòbil o a una tauleta, amb la qual podran registrar totes les transaccions que es realitzin a través de les targetes de consum. D'aquesta manera, només hauran de presentar a l'ajuntament les factures de les vendes fetes i cobrar els imports corresponents.


Segons apunten el consistori i l'empresa de promoció econòmicaIDETSA, l'aplicació és molt senzilla i intuïtiva, tot i que per tal de posar-ho encara més fàcil, s'oferirà formació a les empreses adherides a la campanya.


L'Ajuntament de Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant té previst destinar 350.000 euros a aquestes noves subvencions, que es calcula que tindran un impacte econòmic de fins a 600.000 euros en el municipi. Aquestes noves ajudes es podran començar a sol·licitar a partir del mes de setembre. A la pàgina web d'IDETSA, www.idetsa.cat, s'hi poden consultar les bases d'aquests nous ajuts, aprovades en la sessió plenària del 3 de juny; i també les bases de les subvencions que concedeix actualment l'Ajuntament per a la promoció econòmica.


Comentaris