La Costa Daurada es promocionarà aquest estiu com una destinació turística «segura i familiar»

La Diputació apel·la als «valors diferencials» del territori per reactivar el sector turístic
Les platges a Cambrils, encara desèrtiques. | Laia Solanellas

La Costa Daurada i les Terres de l'Ebre ja mouen fitxa per salvar l'estiu més difícil que podien imaginar. Les dues destinacions turístiques per excel·lència del Sud de Catalunya volen fer un esforç per captar turistes «dins el mercat català i dins el mercat espanyol», tal com ha detallat aquest dilluns Meritxell Roigé, presidenta del Patronat de Turisme de la Diputació de Tarragona.

Roigé ha anunciat que les dues campanyes promocionals entraran en marxa a partir d'avui mateix en una aposta decidida per «reactivar el nostre gran motor econòmic», el turisme, davant un escenari on l'emergència sanitària del coronavirus ha deixat fora de joc mercats com el rus o el britànic, dos dels grans cavalls de batalla de la costa tarragonina cada cop que s'hi acosta el bon temps.

L'aposta turística de la Costa Daurada enguany mira als visitants de proximitat

«Des del Patronat, ens hem bolcat per planificar aquestes tasques de reactivació», ha detallat la presidenta, «i hem augmentat els recursos previstos amb l'objectiu d'atreure moltes famílies i molts visitants». Des de la Diputació han insistit a reivindicar la Costa Daurada i les Terres de l'Ebre com unes destinacions «segures, de confiança i familiars», tal com destaquen els vídeos promocionals d'enguany.

Tarragona entra a la fase 1 entre terrasses plenes i botigues obertes | Àngel

«Som un territori amb una gran capacitat d'adaptar-nos i readaptar-nos gràcies als valors diferencials que ens caracteritzen», ha fet bandera Noemí Llauradó, presidenta de la Diputació. La reusenca ha destacat el potencial de la demarcació «en turisme familiar, turisme de natura, turisme sense massificar...» i ha avançat que «no deixarem de banda, en cap moment, a les moltes famílies que viuen d'aquest sector» a les comarques tarragonines.

Els promotors de les dues campanyes promocionals de la costa tarragonina esperen que l'avançada a la fase 3 de territoris com Barcelona o la majoria d'indrets de l'Estat, fet que permetrà els desplaçaments interprovincials, esperonaran l'arribada de potencials turistes al territori per salvar els mobles durant els mesos més delicats de l'any, si bé el comportament de la pandèmia és encara incert a pocs mesos vista.

"El Parc Samà de Cambrils reobre amb estrictes mesures de seguretat i higièniques" "Permís concedit: La gran notícia que han rebut moltes platges tarragonines"