El CAP de l'Hospitalet de l'Infant rep nou material mèdic per fer front al coronavirus

L'Ajuntament de Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant lliura 9 pulsioxímetres i dos termòmetres amb infraroigs
L’Ajuntament de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant ha lliutat 9 pulsioxímetres i dos termòmetres amb infraroigs al CAP | Cedida

 

L’Ajuntament de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant ha lliurat al Centre d’Assistència Primària (CAP) de l’Hospitalet de l’Infant nou material mèdic per fer front al coronavirus. El consistori ha donat 9 pulsioxímetres, uns aparells que serveixen per mesurar la concentració d’oxigen que hi ha a la sang amb un lector LED per al dit. Aquests aparells estan molt demandats durant aquests dies i hi ha escassetat perquè són útils per detectar casos de la Covid-19.

 

NOVETAT: Sigues el primer en conèixer les notícies i els successos de Reus gratis al mòbil. Fes clic aquí!

 

Segons expliquen fonts del CAP, els infectats per coronavirus presenten un nivell d’oxigen a la sang  inferior al que es considera normal. Per aquest motiu, per atendre millor als pacients als quals estan fent seguiment, el CAP va demanar a l’Ajuntament aquests aparells. D’aquesta manera, podran entregar-los als pacients perquè ells mateixos, a casa seva, puguin controla el valor de saturació d’oxigen que tenen a la sang. En cas que aquest valor sortís alterat, des del CAP els donarien les instruccions pertinents.

 

En resposta a les demandes de material del CAP per afrontar la crisi sanitària del coronavirus, el consistori també ha adquirit 2 termòmetres amb raigs infraroigs que no requereixen el contacte físic per a mesurar la temperatura.

 

A banda d’aquest material, prèviament a la situació de l’estat d’alarma, l’Ajuntament va comprar també per al CAP una butaca elèctrica per a extraccions de sang; 4 pulsioxímetres i 2 tensiòmetres. Per adquirir aquests aparells i 4 sistemes d’anti-ennuegament per als menjadors escolars i per als centres de dia, el consistori ha rebut 2.214,06 euros de la Diputació de Tarragona, en el marc de la línia de subvencions per al finançament de despeses per a la millora de les instal·lacions i equipament dels consultoris mèdics locals.