Aitana, David Bisbal i Manel actuaran en un Festival de Cambrils que es redueix a cinc dies

El certamen se celebrarà aquest estiu en una sola setmana, entre el 5 i el 9 d'agost

El Festival Internacional de Música de Cambrils  (FIMC) ha anunciat el seu cartell  per aquest 2020. Aitana, David Bisbal i Manel encapçalaran un festival que retalla la durada i que comptarà només amb cinc nits de concert, del 5 al 9 d'agost, amb el parc del Pinaret  novament com a localització. Dos concerts de tribut  completen la programació d'enguany. Les entrades  sortiran a la venda aquest divendres 6 de març, a les 10 del matí, amb preus que oscil·len entre els 10 i els 38 euros.

Encara no ens segueixes a Telegram? 📲 Forma part de la nostra comunitat! Comenta i rep les notícies més importants al moment al teu mòbil i GRATIS. Clica aquí, t'estem esperant!

El Festival de Cambrils passa dels onze concerts que va celebrar durant tres caps de setmana el 2019, a només cinc en aquesta 46a edició. Durant la presentació celebrada aquest dijous 5 de març, el director del festival,  Martín Pérez, ha manifestat que amb aquest nou format més reduït «seguim la tendència de tots els festivals d'estiu que s'estan agrupant en pocs dies». Així mateix, la retallada de dies implica passar d'un pressupost  que s'enfilava als 1,7 milions d'euros a un cost de 600.000 euros per aquest 2020. D'aquesta manera, segons apunten els organitzadors, es redueix el preu de les entrades, ja que el seu cost era una de les queixes que més rebien per part del públic  cambrilenc. 

Dos concerts de tribut per obrir la programació els dies 5 i 6 d'agost

El FIMC engegarà motors el dimecres 5 d'agost amb l'actuació del grup Versión Imposible, que interpretarà cançons d'artistes com Dani Martín, Shakira, Fito o Eros Ramazzoti. L'endemà, 6 d'agost, arribarà un nou concert de tribut, en aquest cas a càrrec de la banda Abba, the new experience, en homenatge al mític grup suec dels anys 70 i 80.

El primer plat fort del festival arribarà el divendres 7 d'agost de la mà de Manel, que torna a Cambrils després de quatre anys per presentar el nou canvi de so que han experimentat en el seu darrer treball discogràfic, 'Per la bona gent'. El dissabte 8 d'agost, l'escenari del parc del Pinaret rebrà un artista que ja ha trepitjat el festival en les edicions de 2014 i 2018: David Bisbal. El cantant d'Almeria farà parada a Cambrils amb la gira del seu nou disc, 'En tus planes'.

Per tancar el festival, el FIMC aposta per una de les veus més exitoses dels darrers anys en el panorama musical espanyol. En molt poc temps i amb només 20 anys, Aitana  s'ha convertit en una de les artistes que omplen recintes per allà on passa, com ja va demostrar fa menys de tres mesos a Tarragona. Per primera vegada, la catalana actuarà al Festival de Cambrils presentant els temes del seu primer disc, 'Spoiler'.

Darrer any de contracte per a l'empresa organitzadora, Concert Studio

Després dels dubtes que van sorgir l'estiu passat davant les males xifres econòmiques que reporta el certamen a l'empresa organitzadora, Concert Studio i Ajuntament de Cambrils han acordat tirar endavant una nova edició amb un format més curt i novament sense cap presència internacional. Cal recordar que aquest és el darrer any de contracte que li restava a la promotora barcelonina amb les actuals condicions i que el consistori haurà de tornar a treure a concurs la gestió del festival de cara al 2021.

El director de Concert Studio, Martín Pérez, ha assegurat que es tornaran a presentar «sense cap dubte» al concurs per mantenir l'organització del festival cambrilenc. «El primer any vam cometre l'error d'intentar traslladar aquí els festivals que fem a Barcelona, però hem anat aprenent per organitzar el festival que vol Cambrils», ha exposat. Pérez ha reconegut que arribar a un equilibri entre despeses i beneficis  és difícil, però assegura que «ens dona certa tranquil·litat el nivell dels artistes que portem».

L'Ajuntament tornarà a finançar el festival amb diners públics a partir del 2021

L'alcaldessa, Camí Mendoza, ha avançat que ja estan treballant en les noves bases per tornar a licitar l'organització «en molt poc temps». En aquest sentit, a partir de l'any que ve l'Ajuntament obre la porta a destinar una partida econòmica per al festival per primera vegada en sis anys. Cal recordar que el certamen es va privatitzar  l'any 2014 per tal d'assegurar la seva continuïtat davant la mala situació econòmica que travessava el consistori. Des d'aleshores, l'Ajuntament cedeix de forma gratuïta les instal·lacions del Pinaret, però no posa ni un euro de diners públics. Abans de la crisi, l'aportació municipal per al festival havia arribat fins als 160.000 euros. Ara, l'Ajuntament està estudiant quina aportació econòmica farà de cara a les pròximes edicions.

«El Festival de Cambrils està més fort que mai», ha assegurat el director de la promotora, tot destacant la bona relació que existeix amb l'Ajuntament actualment. «Hem desestimat organitzar altres festivals per fer el de Cambrils», ha afirmat. Sobre si aquest format de festival condensat en una setmana continuarà en el futur, Martín Pérez no ho dona per definitiu i condiciona aquesta decisió als resultats que obtinguin amb aquesta 46a edició.