Imatge de la porta d'una casa particular on ha aparegut la pintada.

El CDR de Cambrils torna a denunciar atacs «feixistes»

La paraula «Vox» ha aparegut pintada amb esprai en una casa particular

El Comitè de Defensa de la República (CDR) de Cambrils ha denunciat, a través del seu compte de Twitter, una «alerta feixista» després de trobar-se una pintada en una casa particular. En la pintada, feta amb esprai de color vermell a sobre d’una porta metàl·lica d’una casa, s’hi pot llegir «Vox». El CDR asseguren que «a Cambrils segueixen assenyalant-nos, ara a una casa particular». Davant d’aquest acte, el CDR assegura que «lluny de fer-nos callar, seguim i seguirem».

El CDR de Cambrils denuncia més pintades i una suplantació d'identitat

El CDR de Cambrils vincula aquesta darrera acció amb d’altres que ja van tenir lloc la setmana passada, quan ja van denunciar més pintades i un intent de suplantació de la seva identitat. El passat dijous, 7 de febrer, van emetre un comunicat on explicaven que s’havien difós diversos cartells signats pel CDR Catalunya. En aquests cartells s’hi podien llegir frases com «si treus llaços grocs, et matarem, feixista de merda», «ets un invasor no desitjat, dintre de poc et farem fora» i «CDR et demana que no treguis símbols i no creïs odi».

El CDR de Cambrils va desmentir que aquests cartells els haguessin difós des de la seva agrupació, i afegeixen que els «sembla lamentable que no els hi quedin més recursos i arguments que intentar suplantar la nostra identitat». El grup independentista argumentaven que aquell mateix dimarts es va dur a terme una encartellada pel municipi, però que el cartell fals es va començar a difondre dos dies després. Pel que fa als cartells del CDR penjats el dimarts, el dijous pràcticament havien desaparegut.

D’altra banda, expliquen que les expressions utilitzades en el cartell fals «deixen molt a desitjar» i que «tothom que ens coneix sap que mai ho haguéssim escrit així, i molt menys amenaçant a ningú». Finalment, el CDR Cambrils explica que en les accions realitzades a la localitat mai han signat sota el nom de CDR Catalunya, i que tampoc havien utilitzat mai la bandera negra.

A més, el passat dissabte 2 de febrer també denunciaven un atac a la seu del Casal Popular El Polvorí de Cambrils, al carrer d’Alexandre Frías. A la persiana del local hi va aparèixer una pintada, també amb esprai vermell, on s'hi podia llegir «Viva España».


Comentaris