GRUP DE FACEBOOK:

Fes click AQUÍ i uneix-te al nostre Grup Oficial de Facebook! Notícies, enquestes i moltes opinions sobre tot el que passa a les comarques de Tarragona.

La central nuclear Vandellòs II repara el sistema d'alimentació elèctric d'una bomba

La parada no programada no ha generat impacte per a les persones ni el medi ambient
La central nuclear de Vandellòs II, en una imatge d'arxiu. | TarragonaDigital

 

La central nuclear de Vandellòs II ha identificat un «lleuger degoteig» en la línia del drenatge d'un generador de vapor. La central es va aturar de forma no programada aquest dijous i des de llavors està reparant el sistema d'alimentació elèctric d'una bomba.

 

Reparació del sistema d'alimentació elèctric d'una bomba

Segons ha comunicat l'Associació Nuclear Ascó-Vandellòs II (ANAV), un cop s'enllesteixi les accions «correctives i preventives», les instal·lacions es tornaran a connectar a la xarxa elèctrica. L'aturada no ha suposat cap risc per a les persones ni al medi ambient i s'ha prioritzat les actuacions més segures i conservadores, segons l'ANAV.

 

Un forat petit en una soldadura del generador

La central nuclear Vandellòs II va notificar aquest dissabte al Consell de Seguretat Nuclear (CSN) que s'ha localitzat un forat petit en una soldadura de la línia de drenatge del generador de vapor B. S'ha identificat en les inspeccions que s'han realitzat després de l'aturada no programada de la planta de dijous passat.

 

La central nuclear Vandellòs II va parar dijous per un lleuger degoteig | TarragonaDigital

 

No hi ha impacte ni en les persones ni en el medi ambient

En un comunicat, l'Associació Nuclear Ascó-Vandellòs II (ANAV) informa que la planta que fins ara estava aturada canviarà a una «aturada freda» per poder fer les «accions correctives i preventives que corresponen». Una vegada s'acabin les intervencions i inspeccions, la central es podrà tornar a connectar a la xarxa elèctrica.

 

Vandellòs II assegura que aquest fet no ha tingut impacte ni en les persones ni en el medi ambient i que, en tot moment, s'ha actuat d'acord amb els procediments i prioritzant les actuacions «més segures i conservadores». 

 

També et pot interessar: