ALERTA

Diversos positius per coronavirus a la residència de gent gran de Vila-seca

Mont-roig cedeix els terrenys per construir el nou institut de secundària a Miami Platja

L'Ajuntament ha aprovat cedir gratuïtament un solar municipal per acabar amb els barracons que acullen actualment més de 200 alumnes
Actualment estudien a l'Institut de Miami 202 alumnes que fan les classes a barracons. | I. Alcalá

 

El ple de l’Ajuntament de Mont-roig del Camp, celebrat aquest dimecres 8 de gener, ha aprovat per unanimitat la cessió a la Generalitat de Catalunya dels terrenys on s’ha de construir el nou institut Miami Platja. D'aquesta forma es fa un pas important de cara a acabar amb els barracons que acullen els més de 200 alumnes de secundària que estudien al poble.

 

  • NOVETAT: Sigues el primer en saber les notícies de la teva població i de tot Tarragona, gratis al teu mòbil. Fes clic aquí!

 

L'Ajuntament, amb el vot favorable de tots els grups municipals, va aprovar la cessió gratuïta del solar que hi ha entre les avingudes Príncep d'Espanya i Dr. Gil Vernet, al carrer Santa Llúcia, número 2 —a tocar de la rotonda de les lletres de Miami Platja—. Així, l’administració catalana ja té via lliure per poder iniciar el procés de redacció i licitació del projecte per construir el nou institut d'educació secundària.

 

Tal com ha explicat aquesta setmana l'alcalde, Fran Morancho, l'institut tindrà capacitat per a dues o tres línies de cada curs i descongestionarà les actuals instal·lacions a base de mòduls que han quedat petites. «El disseny d'aquest institut es farà teninr en compte les opinions del municipi i de la direcció del centre i donarà resposta a una de les grans necessitats del nucli», va expressar el batlle durant un esmorzar amb la premsa.

 

Cal recordar que, arran d'un Acord de Govern del passat mes d’abril de 2019, es va aprovar la inversió d’aquest equipament educatiu a Miami Platja. Per tant, aquest tràmit culmina la feina feta des del consistori els darrers mesos (informes tècnics i adequació urbanística dels terrenys, entre d’altres) per poder cedir gratuïtament aquest bé patrimonial i avançar en la construcció d’aquest equipament, llargament reivindicat en aquest nucli de població.

 

La meta, frenar la fuita d'escolarització dels últims anys

Actualment l’institut Miami compta amb més de 200 alumnes, que estudien en barracons als terrenys del costat de l'Escola Joan Miró. Amb el nou edifici s’espera augmentar la xifra d’escolarització al municipi, situada actualment en el 97%, i frenar definitivament la fuita d'alumnes que marxen a estudiar als municipis veïns ja revertida en els últims 4 anys.

Més notícies de la categoria Costa Daurada