GRUP DE FACEBOOK:

Fes click AQUÍ i uneix-te al nostre Grup Oficial de Facebook! Notícies, enquestes i moltes opinions sobre tot el que passa a les comarques de Tarragona.

Un autobús atropella una ciclista a Cambrils

La dona circulava pel carril dels cotxes en una via que disposa de carril bici
La ciclista va ser atropellada a l'avinguda dels Països Catalans de Cambrils. | Google Maps

 

El passat dijous 15 de novembre al migdia una ciclista veïna de Cambrils va ser atropellada per un autobús a l'avinguda Països Catalans d'aquesta localitat del Baix Camp.

 

Segons fonts del Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM), la dona provenia del carrer d'Extremadura, quan hauria decidit incorporar-se a l'avinguda dels Països Catalans, hauria fet cas omís del senyal d'stop, i no s'hauria adonat que un autobús circulava amb preferència per la via. Tot i que el conductor de l'autobús va intentar frenar, no va ser a temps d'evitar l'impacte, desplaçant la ciclista uns metres endavant i deixant-la estesa a terra.

 

Diversos testimonis van veure l'accident, i van avisar el SEM, que va rebre l'alerta a les 13.23 h; dues ambulàncies i la Policia Local de Cambrils es van personar al lloc dels fets. La dona, veïna de Cambrils de 55 anys, va ser traslladada a l'Hospital Universitari Sant Joan de Reus on va ser ingressada amb un pronòstic menys greu, mentre que els agents de la Policia local van fer l'atestat a partir dels testimonis i el conductor de l'autobús.

 

La ciclista denuncia que un camió tapava el carril bici i que el conductor de l'autobús no la va veure

Aquest mitjà s'ha posat en contacte amb la ciclista víctima de l'atropellament, qui ha volgut donar la seva versió dels fets i denunciar que la negligència és del conductor de l'autobús. Expliquen que la dona venia amb la bici des de la rambla de Jaume I i pujava per l'avinguda dels Països Catalans en direcció al carrer d'Extremadura, al contrari de les dades facilitades pel Sistema d'Emergències Mèdiques. 

 

En el primer tram de l'avinguda, el carril bici està ubicat a la banda esquerra, i la ciclista denuncia que no va poder accedir-hi perquè un camió de cervesa estava mal aparcat, tapant el pas de vianants que hauria hagut d'utilitzar per arribar al carril per a bicicletes. Així doncs, la dona va decidir anar per la carretera, i va ser a l'altura del carrer de les Balears quan l'autobús la va envestir per darrere. La ciclista denuncia que el conductor de l'autobús no la va veure. A més, la víctima afirma que presentarà una denúncia contra el conductor. D'altra banda, quatre dies després, la ciclista encara arrossega les contusions al pit a causa de l'accident del passat dijous. 

 

Imatge d'arxiu d'una ambulància del SEM. | Cedida

 

 

Una dona en cadira de rodes atropellada a Salou

El passat dimarts 13 de novembre al matí, una dona d'avançada edat que anava en cadira de rodes, va ser atropellada per una furgoneta a Salou. El conductor del vehicle no va veure la dona i la seva acompanyant que estaven travessant un pas de vianants de la via Roma d'aquesta localitat.

 

Després de rebre l'avís, els Mossos d'Esquadra i dues unitats del SEM es van desplaçar al lloc dels fets on van atendre a la víctima, que va ser traslladada a l'Hospital Joan XXIII de Tarragona amb un pronòstic menys greu.