El Trio Mandràgora posarà música en viu a una pel·lícula muda a Cambrils

La Cripta de l'Ermita acollirà aquest divendre 6 de desembre, a les 19.30 hores, la projecció de la pel·lícula eslovaca 'Jánošík', del 1921
La projecció amb música en viu tindrà lloc aquest divendres, 6 de desembre, a la Cripta de l'Ermita. | Cedida

La Cripta de l’Ermita de Cambrils acollirà aquest divendres 6 de desembre, a les 19.30 hores, l’espectacle 'Jánošík', un maridatge de cinema mut amb música interpretada en viu pel Trio Mandràgora i sincronitzada amb la imatge. Es tracta de la nova proposta de la temporada de tardor i hivern dels Concerts a la Cripta, organitzats per la Coral Verge del Camí i l’Ajuntament de Cambrils.

  • NOVETAT: Sigues el primer en saber les notícies de la teva població i de tot Tarragona, gratis al teu mòbil. Fes clic aquí!

Aquesta serà la segona sessió de cinema mut amb música que acull la sala cambrilenca, després de la projecció de 'l’Heroi del Riu'. Després de la seva estrena al festival de cinema de Segòvia, 'Jánošík' va arribar a Catalunya la setmana passada amb l'estrena a La Filmoteca de Catalunya de Barcelona i ara es presentarà també al públic de Cambrils.

'Jánošík', el primer llargmetratge rodat a Eslovàquia que narra la història d'un dels seus herois nacionals

'Jánošík' és la primera pel·lícula de llargmetratge eslovaca, rodada l’any 1921, en què narra la història d’un heroi nacional, el bandoler Jánošík, que va viure al segle XVII i es va convertir en un símbol de lluita contra la injustícia feudal. Les seves aventures, valentia i intel·ligència van inspirar posteriorment diferents revoltes contra el règim totalitari.

La pel·lícula va ser produïda per la productora estatunidenca Tatra Film Corporation i va ser rodada en les espectaculars localitats de la part del nord d’Eslovàquia, mostrant la naturalesa en el seu estat salvatge, juntament amb la preciosa arquitectura del seus castells i el vestuari populars.

El músic eslovac Robert Faltus va compondre per encàrrec de l’Ambaixada eslovaca una banda sonora original per a la pel·lícula inspirada en melodies i tonalitats populars del seu país. La música està interpretada pel Trio Mandràgora i la seva peculiaritat és la sincronització cronometrada amb la imatge.

Demostració d'instruments tradicionals eslovacs

Com a colofó, Robert Faltus oferirà abans de la projecció una demostració d’alguns instruments tradicionals eslovacs que proporcionaran el seu color sonor a la imatge. Entre ells, la reina dels instruments populars, la 'fujara', una flauta de tessitura baixa inscrita com a Patrimoni Cultural Immaterial de la Humanitat de la UNESCO (2008).

"❗ IMPORTANTS NOVETATS sobre la instal·lació de Hard Rock a Vila-seca" "🔴 Premi per la investigació de les antefixes trobades a l'Hospitalet de l'Infant"