La ciutadania de Cambrils podrà demanar hora prèvia des de casa per a fer gestions a l'Ajuntament

L'objectiu és evitar les cues i agilitzar els tràmits amb el consistori

Nou sistema de cita prèvia a l'Ajuntament de Cambrils. A partir d'aquest divendres, 28 de febrer, ja es pot demanar hora des de casa per fer gestions a l'Oficina d'Atenció a la Ciutadania (OAC) o l'Oficina Local d'Habitatge del Forn del Tallero. D'aquesta manera, el consistori pretén agilitzar la burocràcia, evitar les cues i reduir els temps d'espera.

  • NOVETAT: Sigues el primer en saber les notícies de la teva població i de tot Tarragona, gratis al teu mòbil. Fes clic aquí!

L'OAC farà uns mesos d'adaptació abans d'atendre només persones que arribin amb cita prèvia

Durant els primers mesos, des de l'OAC s'aniran incorporant nous tràmits i es combinaran les atencions amb i sense cita prèvia. Passat aquest període d'adaptació, només s'atendran les persones amb cita prèvia. En canvi, l'Oficina Local d'Habitatge des d'avui funciona exclusivament amb cita prèvia. En una segona fase, a més, el sistema s'ampliarà a Benestar Social i Esports.

El servei de cita prèvia inclou tràmits relacionats amb els ajuts de Benestar Social, l'empadronament, l'expedició i renovació del DNI, les altes del padró, la domiciliació de tributs, la tarifa resident de zona blava, la targeta d'autobús, o la inscripció a cursos municipals, entre altres gestions. Pel que fa al Forn del Tallero, es pot demanar cita prèvia per demanar ajuts i subvencions de lloguer, els serveis de mediació de contractes, sol·licitar cèdules d'habitabilitat o fer ús de la borsa d'habitatge.

Demanar cita prèvia per telèfon o a través d'internet

La cita prèvia es pot sol·licitar a través d'internet (en aquest enllaç) o als següents telèfons: 010 des de Cambrils o 977 79 45 79 des de fora (Ajuntament) i 977 12 90 01 ext. 1 (Forn del  Tallero).

El regidor de Govern Obert, Eduard Pellicer, afirma que «el nou sistema de gestió de cues comportarà que la ciutadania es desplaci als edificis municipals el temps just i necessari, sense esperes excessives». Això, considera, provocarà que «el servei es podrà organitzar millor, amb un volum de treball més estable, i per tant oferirà una atenció de més qualitat».

"🔴 ATENCIÓ: El candidat per a ser nou gerent del Patronat de Turisme de Salou" "🚺 AGENDA: El Dia Internacional de les Dones, a Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant"