La Policia Local de Vila-seca disposarà d'un dron per fer controls aeris de solars i espais rurals

A partir del mes de gener els agents rebran la formació necessària per al seu ús

Imatge d'arxiu del pilot de drons de la Policia Local de Tortosa. | ACN

L'Ajuntament de Vila-seca ha aprovat recentment la compra d'un vehicle aeri no tripulat per a ús dels agents de la Policia Local. Segons han detallat fonts del cos a TarragonaDigital, aquest dron es vol utilitzar per tal de controlar des de l’aire temes urbanístics i de control de solars i espais rurals al municipi.

  • NOVETAT: Sigues el primer en saber les notícies de la teva població i de tot Tarragona, gratis al teu mòbil. Fes clic aquí!

L'empresa subministradora del dron formarà els agents en la seva conducció

Pròximament es durà a terme un curs de tripulació i habilitació per als membres de la plantilla de la policia. De moment, el consistori adquirirà l'aparell a l'empresa Dreams Factory Advertising & Design Company SL, que també oferirà la instrucció dels agents amb un curs homologat. El cost total de la inversió és de 14.600 euros.

A partir del pròxim mes de gener, la regidoria de Serveis Generals, Seguretat i Civisme i la Policia Local coordinaran les dates per dur a terme els cursos. Un cop estiguin instruïts els agents, es podrà iniciar l'ús dels drons a l'espai aeri de Vila-seca, la Pineda i la Plana.

Imatge d'arxiu d'un drone sobrevolant zones rurals. | ACN

Aquest tipus d'aparells són cada vegada més comuns dins dels cossos policials per tal de reforçar la vigilància a peu de carrer. D'aquesta manera, els drons s'han convertit en un suport indispensable pels Mossos d'Esquadra, però també s'han introduït en el dia a dia de policies locals com ara la d'Amposta o la de Cunit, on es fan servir per vigilar les platges durant la temporada de bany.

Un nou radar per fer controls de velocitat dins del municipi

D'altra banda, recentment l'Ajuntament de Vila-seca va aprovar també en Junta de Govern un conveni de col·laboració amb el Servei Català de Trànsit per tal que la Policia Local pugui disposar d'un radar per fer controls de velocitat dins del terme municipal.

"🍽 L'HOSPITALET DE L'INFANT: Donen a conèixer els guanyadors de la Ruta de Tapes!" "‼La lluita per evitar que desmantellin la via de tren entre Salou i Cambrils puja de to"