Imatge dels músics Luis Cojal i Nelsa Baró.

Luis Cojal i Nelsa Baró porten la seva ànima cubana a l'escenari del Josep Carreras de Vila-seca

Aquest 20 de desembre, a les 21 hores, els dos músics d'origen cubà proposaran un viatge musical per diferents gèneres i estils d’Europa i Amèrica Llatina

L’Auditori Josep Carreras de Vila-seca serà aquest divendres 20 de desembre, a les 21.00 hores, l'epicentre d'un concert de músiques amb ànima cubana, en un recital de contrabaix i piano a càrrec de Nelsa Baró i Luis Cojal. Ambdós músics són d’origen cubà, però resideixen a Catalunya des de fa més de dues dècades, després de concloure les seves llicenciatures en música al Instituto Superior de Arte de Ciudad de La Habana, Cuba.

Un concert que convida a viatjar per gèneres i músiques dels dos continents

Terra d’origen i terra d’acollida s’amalgamen generant un prisma —en ells mateixos— on es reflecteixen i comparteixen la música, i que es manifesta en la visió personal amb la que confronten els seus repertoris. En aquest cas serà tot un viatge per diferents països d’Europa i Amèrica Llatina, gèneres i estils, que comptarà, també, amb obres de compositors cubans i compositors catalans.

Luis  Cojal i Nelsa Baró acrediten una llarga i destacada carrera professional com a músics —tant com a solistes o com integrants de diversos i diferents formats incloent els orquestrals— que els ha dut a recórrer un gran nombre de països d’Europa, Amèrica i Àsia, presentant-se en importants sales de concerts i festivals, entre ells l’Auditori de Barcelona, la Sala de la Filharmònica de Berlin, Festival de jazz de Terrassa, Festival 'Les voix humaines' a La Habana,  Festival de contrabaixos Rocky Mountain, EEUU, Bass Fest, Scottland, etc.

Ells, a més són intèrprets, creadors inquiets que compten amb un bon nombre de composicions pròpies, on exploren i amplien els seus territoris musicals, algunes d’elles donades a conèixer i recollides en els discos que firmen cadascun a títol personal, 'Canto a los ancestros' de Luis Cojal i 'Espejos' de Nelsa Baró, entre tots els discos en els que ambdós han participat.


Comentaris