Luis Cojal i Nelsa Baró porten la seva ànima cubana a l'escenari del Josep Carreras de Vila-seca

Aquest 20 de desembre, a les 21 hores, els dos músics d'origen cubà proposaran un viatge musical per diferents gèneres i estils d’Europa i Amèrica Llatina
Luis Cojal, al contrabaix, i Nelsa Baró, al piano, seran els protagonistes del concert d'aquest divendres. | Cedida

L’Auditori Josep Carreras de Vila-seca serà aquest divendres 20 de desembre, a les 21.00 hores, l'epicentre d'un concert de músiques amb ànima cubana, en un recital de contrabaix i piano a càrrec de Nelsa Baró i Luis Cojal. Ambdós músics són d’origen cubà, però resideixen a Catalunya des de fa més de dues dècades, després de concloure les seves llicenciatures en música al Instituto Superior de Arte de Ciudad de La Habana, Cuba.

  • NOVETAT: Sigues el primer en saber les notícies de la teva població i de tot Tarragona, gratis al teu mòbil. Fes clic aquí!

Un concert que convida a viatjar per gèneres i músiques dels dos continents

Terra d’origen i terra d’acollida s’amalgamen generant un prisma —en ells mateixos— on es reflecteixen i comparteixen la música, i que es manifesta en la visió personal amb la que confronten els seus repertoris. En aquest cas serà tot un viatge per diferents països d’Europa i Amèrica Llatina, gèneres i estils, que comptarà, també, amb obres de compositors cubans i compositors catalans.

Luis  Cojal i Nelsa Baró acrediten una llarga i destacada carrera professional com a músics —tant com a solistes o com integrants de diversos i diferents formats incloent els orquestrals— que els ha dut a recórrer un gran nombre de països d’Europa, Amèrica i Àsia, presentant-se en importants sales de concerts i festivals, entre ells l’Auditori de Barcelona, la Sala de la Filharmònica de Berlin, Festival de jazz de Terrassa, Festival 'Les voix humaines' a La Habana,  Festival de contrabaixos Rocky Mountain, EEUU, Bass Fest, Scottland, etc.

Ells, a més són intèrprets, creadors inquiets que compten amb un bon nombre de composicions pròpies, on exploren i amplien els seus territoris musicals, algunes d’elles donades a conèixer i recollides en els discos que firmen cadascun a títol personal, 'Canto a los ancestros' de Luis Cojal i 'Espejos' de Nelsa Baró, entre tots els discos en els que ambdós han participat.

"🎄 Els carrers de Vila-seca s'omplen de solidaritat, música i tradició aquest Nadal" "🚓 CAMBRILS: La Policia Local patrullarà amb tres nous vehicles híbrids"