CAT脌STROFE A LA CONCA

Segueixen desapareguts una mare i el seu fill a Vilaverd, a causa dels forts aiguats

脷LTIMA HORA

L'ajuntament de l'Espluga demana voluntaris per desenrunar el municipi

El conductor kamikaze detingut a Cambrils denuncia vuit mossos per suposades lesions

L鈥橝udi猫ncia de Tarragona permet a l鈥檋ome sortir de la pres贸 sota fian莽a de 7.000 euros

 

Els Mossos d'Esquadra van aturar la persecuci贸 despr茅s de 36 quil貌metres en contra direcci贸 a gran velocitat | Mossos d'Esquadra

 

El conductor que el 10 d鈥檃gost va circular 36 quil貌metres contra direcci贸 per l鈥橝P-7 fins que va topar contra una barrera de vehicles policials a l鈥檃ltura de Cambrils ha denunciat vuit mossos que van participar en la seva detenci贸 pels suposats delictes de lesions i contra la integritat moral. Segons recull la den煤ncia i que ha estat admesa a tr脿mit per un jutjat de Reus, els agents li haurien propinat cops de puny i puntades de peu, i li haurien ajustat amb for莽a les manilles per vexar-lo. Per contra, l鈥檃testat policial sost茅 que l鈥檋ome va oposar molta resist猫ncia, que estava 芦molt agressiu i exaltat禄, i que es va intentar autolesionar. Mentrestant, l鈥橝udi猫ncia de Tarragona ha acordat que l鈥檋ome pugui sortir de la pres贸 sota fian莽a de 7.000 euros.

 

Va donar mitja volta quan li bloquejaven el pas

L鈥檈scrit de den煤ncia, signat per l鈥檃dvocat Joaquim Fibla Valls, explica que l鈥檋ome viu a It脿lia i que la matinada del 10 d鈥檃gost es dirigia amb una amiga cap al Marroc a visitar la fam铆lia i a celebrar la festa del corder. L鈥檋ome assegura que, cap a les tres de la matinada, condu茂a per l鈥橝P-7 a l鈥檃ltura de Tarragona quan va observar que el perseguien tres vehicles.

 

L鈥檋ome afirma que, al cap d鈥檜ns quil貌metres, aquests vehicles van bloquejar-li el pas i que, atemorit per la situaci贸, va donar mitja volta i va comen莽ar a circular contra direcci贸. El seu objectiu, assegura, era cridar l鈥檃tenci贸 de les c脿meres de l鈥檃utopista per demanar ajuda a la policia 鈥攕ost茅 que a It脿lia, en el mateix sup貌sit, apareix la policia a l鈥檃uxili.

 

Quan ja circulava de forma antireglament脿ria l鈥檋ome explica que va confondre el vehicle dels Mossos d鈥橢squadra que el perseguia 鈥攏o logotipat-鈥 amb uns lladres i que, degut als nervis i a la por que sentia, no va poder frenar a temps i va impactar contra la barrera de vehicles que la policia havia muntat a l鈥檃ltura de Cambrils.

L鈥檋ome explica que va confondre el vehicle dels Mossos d鈥橢squadra que el perseguia | ACN

 

La versi贸 de l鈥檋ome 茅s que vuit agents dels Mossos es van dirigir cap al cotxe, li van tallar el cintur贸 amb un ganivet i el van treure del vehicle 芦propinant-li cops de puny i puntades de peu, incl煤s trepitjant-li el cap contra el terra, excedint de la m铆nima for莽a indispensable per a reduir-lo i ocasionant-li greus lesions, per les quals va estar ingressat a l鈥檋ospital durant dotze dies 鈥攄el 10 al 22 d鈥檃gost.

 

Segons l鈥檃dvocat Joaquim Fibla, 芦de les lesions produ茂des pels cops de puny i puntades de peu propinades pels agents actuants, m茅s les cicatrius produ茂des per estr猫nyer-li excessivament les manilles amb 脿nims de vexar-lo un cop ja detingut i immobilitzat, se鈥檔 despr猫n clarament una conducta dolosa i desproporcionada禄.

 

Els Mossos diuen que estava molt agressiu i que volia fer-se mal

Per la seva banda, l鈥檃testat dels Mossos d鈥橢squadra recull que el 112 va rebre 24 trucades d鈥檜suaris de l鈥檃utopista informant que un vehicle circulava contra direcci贸. La policia afirma que va anar durant m茅s de 30 quil貌metres a uns 150 km/h i que va provocar 芦situacions de risc elevat禄, aix铆 com diversos accidents lleus. Fins i tot va intentar fer fora de la carretera un vehicle policial que el seguia i on 芦va veure clarament els agents uniformats禄, segons els Mossos.

 

Els agents actuants van deixar const脿ncia que l鈥檋ome en tot moment es va resistir a ser detingut i va mostrar un comportament 芦molt agressiu i de gran exaltaci贸禄, amb s铆mptomes d鈥檋aver consumit drogues 鈥攙a donar positiu en coca茂na. Segons detalla l鈥檃testat, el van detenir quan intentava fugir corrent i va caure pel marge dret de la via. A m茅s, mentre el condu茂en cap a depend猫ncies policials, els Mossos asseguren que va comen莽ar a colpejar-se contra el vidre i la mampara 鈥攓ue va treure de la guia鈥 i que va intentar sortir del cotxe en marxa.

 

Davant d鈥檃questa situaci贸, la patrulla va haver d鈥檃turar el vehicle, reduir-lo i immobilitzar-lo 芦per evitar que s鈥檃utolesion茅s禄 i perqu猫 va comen莽ar a escometre contra els agents 芦amb la intenci贸 de fer-los mal i escapolir-se禄. Dues dotacions del Sistema d鈥橢merg猫ncies M猫diques (SEM) van acudir fins al lloc per sedar-lo i traslladar-lo a un centre hospitalari.

Una fian莽a de 7.000 euros per sortir de la pres贸 | Mossos d'Esquadra

 

Els agents que van interactuar amb ell van explicar que, despr茅s d鈥檌mpactar contra la barrera policial, l鈥檋ome es trobava assegut al seient amb els ulls molt oberts i la mirada perduda. Els mossos asseguren que va mostrar una actitud nerviosa i desafiant, agressiva, proferint crits i 芦coses sense sentit禄, i gesticulant amb els bra莽os.

 

L鈥檋ome va quedar arrestat pels suposats delictes de conducci贸 temer脿ria, atemptat contra agents de l鈥檃utoritat i danys. Dins el cotxe la policia va trobar 12.750 euros en bitllets 鈥1.000 a la bossa de m脿 de la dona i la resta amagats en un mitj贸 al sostre solar鈥, una quarantena de tel猫fons m貌bils, diversos port脿tils i altres aparells electr貌nics. Tot el material va quedar intervingut per tal d鈥檃creditar-ne la proced猫ncia.

 

La dona que viatjava d鈥檃companyant en el vehicle va assegurar que els diners eren seus i, al seu torn, l鈥檋ome va manifestar al jutjat que es dedicava a la compravenda de tel猫fons m貌bils i port脿tils en mercats d鈥檃ntiguitats. Cap dels aparells no constava com a sostret en la base de dades dels Mossos d鈥橢squadra.

 

L鈥檋ome podr脿 sortir de la pres贸 sota fian莽a de 7.000 euros

El 23 d鈥檃gost el jutjat d鈥檌nstrucci贸 n煤mero 2 de Reus va decretar pres贸 provisional sense fian莽a per a l鈥檋ome. La defensa va presentar un recurs i dijous passat es va fer una vista a l鈥橝udi猫ncia de Tarragona. El tribunal va donar la ra贸 a la defensa i va dir que el risc de fuga que havia esgrimit el jutjat s鈥檋auria hagut d鈥檃preciar de forma m茅s redu茂da per l鈥檃rrelament social i laboral que l鈥檋ome t茅 a It脿lia.

 

Segons la resoluci贸 de l鈥橝udi猫ncia, l鈥檋ome viu a It脿lia, on recentment ha adquirit un habitatge, t茅 contracte de treball, est脿 afiliat a la Seguretat Social i ha aportat n貌mines recents que acrediten ingressos mensuals. Per aquest motiu, l鈥橝udi猫ncia va acceptar que l鈥檋ome pogu茅s sortir de la pres贸 a canvi de pagar una fian莽a de 7.000 euros 鈥攗n import que la seva fam铆lia est脿 reunint.

 

Com a mesures cautelars, haur脿 de compar猫ixer el dia 1 de cada mes en seu judicial, haur脿 d鈥檈ntregar el passaport i no podr脿 sortir del territori Schengen. En cas que vulgui tornar a It脿lia, el tribunal argumenta que, en base als acords entre els estats membres de la Uni贸 Europea, les autoritats judicials d鈥檃quell pa铆s hauran d鈥檃ssumir el control i el compliment de les mesures, i el jutjat d鈥檌nstrucci贸 haur脿 d鈥檌nstar a la seva vigil脿ncia.

 

El conductor kamikaze detingut a Cambrils denuncia vuit mossos per suposades lesions | ACN

 

Tamb茅 et pot interessar:

💬 Fes clic aqu铆 per rebre al teu m貌bil l'actualitat de Tarragona. 脡s gratis!

Comentaris