La connexió a internet de banda ampla arriba al Cap de Salou

Des de l'Ajuntament, ja fa temps que es buscaven solucions a la situació de fractura digital que viu la zona
La instal·lació de l'antena oferirà internet amb un ample de banda de 50 Mb als veïns del Cap de Salou | Ajuntament de Salou

 

 

L’Ajuntament de Salou ha assolit un acord per resoldre el problema endèmic de telecomunicacions al Cap de Salou. Fins ara, les connexions a internet a la zona eren, bàsicament, a través de cables de coure «amb grans deficiències i amb rendiments molt per sota de la demanda actual», amb un o dos megabytes com a màxim, expliquen des del consistori. D’altres solucions, alhora, requerien tecnologia sense fils, amb «rendiments regulars» i costos força elevats.

 

La instal·lació d'una antena brindarà 50 Mb d'internet al Cap de Salou

Les grans operadores no han inclòs aquesta zona dins dels projectes de desplegament de la fibra òptica i, des de l’Ajuntament, ja fa temps que es buscaven solucions a aquesta situació de «fractura digital». Ara, a través d’una entesa a tres bandes amb Sorea, una empresa del sector del medi ambient, i Aircom, operadora especialitzada en tecnologia wifi, s’ha facilitat la instal·lació d’una antena en un espai de titularitat municipal que permetrà els veïns del Cap de Salou tenir connexió amb un ample de banda de 50 megabytes, a un preu mensual de 39,90 euros.

 

El regidor de Noves Tecnologies de l’Ajuntament de Salou, Jesús Barragán, ha explicat que «feia molt de temps que treballàvem per trobar una solució com aquesta a la zona i ara, per fi, estem en disposició de fer-ho i de suplir aquest dèficit amb operadors, anomenats ‘intermitjos’, que cobreixen aquestes zones més residencials i on les grans operadores no entren».

 

Aircom informarà el veïnat del Cap de Salou sobre les diferents prestacions i tarifes

Segons l’Ajuntament, durant els pròxims dies l’empresa Aircom farà una campanya informativa al Cap de Salou, explicant als veïns i veïnes les diferents opcions, prestacions i tarifes.

 

 

Salou remodelarà el parc del carrer Brussel·les incorporant jocs infantils i miradors