Imatge del terra d'una escola brut entre les cadires dels infants.

Salou recuperarà dilluns vinent el servei de neteja als equipaments municipals

L'Ajuntament aprova la contractació d'urgència d'una nova empresa que subrogarà les treballadores de Tempo fins que es faci la nova concessió

El conflicte de la neteja a l'Ajuntament de Salou agafa vies de resolució. Un mes després de trencar el contracte amb Tempo, el govern municipal ha aprovat aquest dijous 5 de març la contractació d'urgència d'una empresa que substituirà l'anterior a partir de dilluns vinent, 9 de març. Aquesta companyia es farà càrrec de forma provisional de la neteja de tots els equipaments municipals fins que es tregui a licitació una nova concessió.

La nova empresa subrogarà totes les treballadores de la neteja a partir de dilluns

Tal com han confirmat fonts sindicals a aquest mitjà, la nova subcontracta començarà a oferir la neteja subrogant les anteriors treballadores de Tempo, que fan vaga des de fa mesos i que arrosseguen més de tres nòmines impagades. La situació havia arribat a un límit 

Després de resoldre la concessió amb Tempo Facility Services (adjudicada fa només un any) per «incompliment culpable de l’empresa de les seves obligacions contractuals», el consistori salouenc va iniciar un sondeig de diverses empreses per tal de buscar qui es fes càrrec de la neteja mentre es redacten unes noves bases per treure a concurs el servei. Tot i que un parell de companyies van dir que no en un primer moment, ara l'equip de govern hauria assolit un acord per contractar a Acciona Facility Services mitjançant un procediment d'emergència.

Cal recordar que l'Ajuntament pagava uns 75.000 euros al mes per aquest servei a Tempo. Com a mesura d'urgència per forçar una solució, des del passat mes de novembre l'equip de govern va decidir no abonar les factures pendents a Tempo fins que no pagués els sous de la plantilla i tornés a oferir el servei amb normalitat. Aquests diners, juntament amb la garantia abonada per Tempo el seu dia, serviran al consistori per poder fer front al pagament de sous pendents a les treballadores de la neteja.

Preocupació de les mares i pares per la brutícia a les escoles de Salou

La nova empresa s'encarregarà de netejar les dependències de l’Ajuntament de Salou i el Patronat de Turisme, així com escoles, instal·lacions esportives i la resta d'equipaments de propietat municipal. Precisament la neteja dels centres escolars havia aixecat darrerament les queixes de les mares i pares dels infants, que veien amb preocupació com la brutícia a les aules s'agreujava dia a dia i exigien una solució urgent per recuperar la neteja.