VOX es presenta a Salou per primera vegada

Crisi oberta a VOX Salou pel passat independentista de la seva número dos

La meitat dels militants de VOX a Salou han presentat un escrit davant el comitè de garanties de la formació d'ultradreta carregant contra l'arribada d'antics membres de Ciutadans

Mala maror a VOX Salou poques hores abans de començar la campanya electoral de les eleccions municipals del pròxim 26 de maig. La meitat dels afiliats de la formació, 12 per ser precisos, han presentat un escrit al comitè de garanties del partit de Santi Abascal carregant contra Sònia Aguirre, coordinadora de VOX Salou, número dos a les municipals, i vocal de la junta directiva provincial; Ana Belén Rodríguez, alcaldable de VOX al municipi; i Isaac López, també provinent de Ciutadans i que figura a la llista dels ultradretans com a número cinc i en qualitat «d'independent».

En l'escrit, al qual ha tingut accés TarragonaDigital, es posa en el punt de mira a Aguirre assegurant que «en pocs mesos ha causat un cisma entre els militants de VOX Salou, col·locant, entre els cinc primers de la llista, als seus amics de quan militava a Ciutadans, Rodríguez i López. A més, ha separat de l'activitat del partit a més de la meitat dels militants a Salou i per aquest motiu han hagut d'omplir la llista amb, com a mínim, sis veïns de Cambrils». 

Però la càrrega forta contra Sònia Aguirre, per un partit clarament antiindependentista com VOX, arriba quan es fan ressò que  «la senyora Aguirre, al seu perfil de Facebook, lluïa l'any 2013 una gran bandera independentista». També, segons la denúncia interna, Aguirre compartia altres publicacions a les xarxes socials en les quals es defineix el procés independentista català com «un somni que esdevé realitat». 

Rodríguez va marxar de Ciutadans perquè «no comptaven amb ella als primers llocs»

Els militants que han presentat aquesta queixa asseguren que aquests tres polítics són «arribistes». De l'alcaldable de VOX, l'antiga coordinadora de Ciutadans a Salou, Ana Belén Rodríguez, que va deixar els taronges el passat mes de gener com va avançar TarragonaDigital, han manifestat que «va deixar C's quan van triar el candidat a dit i no van comptar amb ella per les places de sortida de la llista electoral».

De López han explicat que  «va ser molt actiu a C's però no va aconseguir convèncer de les seves aptituds als seus dirigents i per això no va anar a la candidatura. És amic d'Ana Belén i de Sònia i li van prometre estar entre els cinc primers». Tampoc han dubtat en afirmar que «Isaac López ha tingut una carrera política frustrada. Primer al PSOE; d'allí al PP, on va arribar a ocupar càrrecs de confiança a l'Ajuntament de Salou; després a Societat Civil Catalana, Ciutadans i ara a VOX». 

També et pot interessar: