GRUP DE FACEBOOK:

Fes click AQUÍ i uneix-te al nostre Grup Oficial de Facebook! Notícies, enquestes i moltes opinions sobre tot el que passa a les comarques de Tarragona.

Obertes les inscripcions pels cursos de català a l'Hospitalet de l'Infant

Enguany els cursos es realitzaran trimestralment en comptes de quadrimestralment com es feia habitualment
Acte de cloenda dels cursos de l'any passat | Cedida

 

 

L'Hospitalet de l'Infant obre el període d'inscripcions per als cursos de català que començaran el pròxim 25 de setembre. Les proves de nivell per poder accedir als cursos lingüístics es realitzaran des del dia 17 fins al 19 de setembre a la tarda, en horari de 16.30 hores a 20.00 hores al Centre Cultural Infant Pere, tanmateix en aquest horari es podran efectuar les inscripcions als cursos de català.

 

Els cursos passaran a ser trimestrals

Enguany com a novetat, el Consorci per la Normalització Lingüística de l'Hospitalet de l'Infant, modificarà el seu horari i en comptes de ser cursos quadrimestrals com s'han fet habitualment des que es va inaugurar el centre a l'Hospitalet de l'Infant, seran trimestrals, seguin el model educatiu que practica el Servei Local de Català de Reus i basant-se en la nova normativa que s'aplicarà en tots els punts del Consorci per la Normalització Lingüística de Catalunya. En conseqüència, les classes s'ampliaran a quatre hores setmanals en comptes de tres hores i mitja com s'havia fet fins a dia d'avui.

 

A més, hi haurà tres períodes d'inscripcions concentrats al setembre, al desembre i al març, això representa que anualment s'incorporarà un període d'inscripció més en relació als altres anys. El fet d'estructurar el curs trimestralment, comporta que aquelles persones que s'incorporen al món laboral en temporada turística, tinguin la possibilitat de fer-ho sense haver de deixar el curs lingüístic abans d'hora, ja que els permetrà fer els tres mòduls que formen part de cada nivell oficial en un any acadèmic.

 

Nivells de B1, B2 i S2

Els cursos de català que ofereix enguany el Consorci per la Normalització Lingüística de l'Hospitalet de l'Infant, són els de B1 amb horari de 145 h a 17, els de B2 que es duran a terme en horari de 19.15 h a 21,15 i el nivell S2 que es realitzarà de 17.15 h a 19.15 h de la tarda. A més, aquelles persones que ho desitgin, es podran matricular als cursos en línia que ofereix la institució lingüística a la plataforma Parla.cat, on disposaran de tutories des del nivell Intermedi 1 fins al nivell Suficiència 3. Els graus que s'obtinguin mitjançant aquests cursos permetran adquirir un certificat amb validesa oficial que es poden convalidar amb els nivells del Marc Europeu Comú de Referència (MECR).