Imatge de dues persones ballant en un concert de la FiM a la plaça de Voltes de Vila-seca.

La Fira de Música al Carrer de Vila-seca es tornarà a celebrar del 7 al 9 de maig del 2021

L'Ajuntament acaba de contractar el servei d'assessorament per impulsar un nou model de fira que pretén obrir-se al públic familiar

El retorn de la Fira de Música al Carrer de Vila-seca (FiM) està més a prop. Cinc anys després de la seva desaparició, l'Ajuntament de Vila-seca acaba de contractar el servei d'assessorament que permetrà impulsar una nova edició de la FiM de cara a l'any que ve. Segons ha pogut saber TarragonaDigital, les dates escollides per a la seva celebració són del 7 al 9 de maig del 2021.

Contractació del director artístic David Ibáñez com a assessor

De la voluntat política que van exhibir govern municipal i Decidim Vila-seca amb l'acord de pressupostos pel 2020 rubricat fa cinc mesos, s'ha passat a accions concretes. L'Ajuntament de Vila-seca va començar a coure el retorn de la FiM amb la creació d'una taula de treball que compta amb la presència de la regidora de Cultura, Manuela Moya; els regidors de Decidim Vila-seca, Josep Forasté, Pineda Vaquer i Robert Rodríguez; i dos tècnics de la casa. A aquest comitè s'hi suma ara una nova figura experta en el tema, David Ibáñez, en qualitat d'assessor.

Ibáñez és gestor cultural i ha estat director artístic de la Fira Mediterrània de Manresa, entre altres. El consistori l'ha contractat amb l'objectiu que orienti tot el procés per a assolir el nou model de fira que busquen per a Vila-seca. «Abans l'Ajuntament donava les claus a Fusic perquè organitzés la fira i només havia de posar els diners. Ara, volem una fira que tingui més control per part de l'Ajuntament», explica el portaveu de Decidim Vila-seca, Josep Forasté.

L'Ajuntament de Vila-seca destina 250.000 euros a ressuscitar la FiM

Un pianista i un violoncel sobre l'escenari de la plaça de Voltes, en un concert de la FiM Vila-seca.
La recuperació de la Fira de Música al Carrer de Vila-seca pretén obrir la programació al públic familiar. | Cedida

Cal recordar que la fundació privada Fusic es va fer càrrec de l'organització de la FiM des dels seus orígens fins a la penúltima edició. La darrera, celebrada l'any 2015, va sortir a concurs amb un format més reduït i una important retallada pressupostària i la va organitzar l'empresa local Crearum Produccions. Aquest 2020, l'Ajuntament de Vila-seca ja ha reservat una partida de 100.000 euros per a la recuperació de la FiM. D'acord amb el pacte de pressupostos, l'any vinent hi destinarà 150.000€ més.

La intenció és que la renovada Fira de Música al Carrer de Vila-seca estigui coordinada des de l'Ajuntament i que els serveis necessaris es contractin a través de diferents processos de licitació. En aquest sentit, les tres potes que es trauran a concurs en els pròxims mesos són la direcció artística, per definir la programació de concerts; la comunicació, que haurà d'engegar novament la marca de la FiM; i la producció tècnica de cara al muntatge de tots els escenaris per al cap de setmana de fira.

La renovada Fira donarà cabuda als concerts de caire familiar

Pel que fa a la música, la FiM recuperarà el seu esperit de fira professional i aparador per a grups novells i del territori. Cal recordar que cada any la Fira aplegava a Vila-seca centenars de músics i programadors d'arreu en un sol cap de setmana. La reformulació que s'està treballant, però, també busca sumar altres elements. En aquest sentit, segons apunta Forasté, «tenim clar que volem ampliar la FiM, apostant com sempre per la música emergent, però incorporant també el perfil familiar. Hi ha un buit de mercat important que podem omplir creant la primera fira especialitzada en música familiar».

Des de Decidim Vila-seca celebren la bona predisposició que s'han trobat des d'un inici per part de l'equip de govern. Expliquen, a més, que altres administracions superiors com són la Diputació i la Generalitat han tingut una bona rebuda de la proposta per tornar a fer la FiM a partir del maig del 2021.


Comentaris