Torna el 'Deixa't prendre el pèl' a Cambrils amb una vuitantena de perruquers i barbers

L'acte es farà aquest diumenge al port i tots els beneficis es destinaran a la investigació de les malalties neurodegeneratives amb acumulació de ferro cerebral (ENACH)
Imatge del 'Deixa't prendre el pèl' de l'any 2018. | Laia Solanellas

 

Deixar-se prendre el pèl mai no havia sortit tan barat. Un any més, Cambrils acollirà aquest diumenge, 15 de setembre, la iniciativa solidària Deixa't prendre el pèl, que impulsa el barber cambrilenc Javier Torrente des de l'any 2016. Una vuitantena de barbers, perruquers, perruqueres i professionals de l'estètica traslladaran els seus salons al port, entre les 10 i les 15 hores, per tal d'oferir un tall de barba o de cabell a canvi d'un donatiu de 8 euros. Enguany, tota la recaptació anirà destinada a la investigació de les malalties neurodegeneratives amb acumulació de ferro cerebral (ENACH), una malaltia considerada 'ultra rara' que pateixen dues nenes cambrilenques.

  • NOVETAT: Sigues el primer en saber les notícies de la teva població i de tot Tarragona, gratis al teu mòbil. Fes clic aquí!

Javier Torrente: «Només volem donar un futur millor a aquestes nenes»

Al llarg de cinc hores, una vuitantena de professionals arribats de diversos punts d'Espanya oferiran els seus serveis de forma desinteressada per una bona causa. «Volem que sigui una festa i que serveixi per donar a conèixer aquesta malaltia. L'únic que farem és intentar entre tots donar un millor futur a aquestes nenes», ha explicat el barber Javier Torrente. Les ENACH engloben un conjunt de trastorns neurològics que provoquen una degeneració progressiva. L'esperança de vida dels qui la pateixen no supera els 25 anys. A tot Espanya hi ha 65 casos diagnosticats i dos d'ells són dues bessones de Cambrils.

Aquest matí s'ha presentat en roda de premsa la quarta edició del Deixa't prendre el pèl. | I. Alcalá

 

El seu pare, Antonio Moreno, ha agraït la iniciativa i el suport de l'Ajuntament de Cambrils i ha explicat que els diners aconseguits aniran a l'Associació ENACH per tal de finançar la investigació que es duu a terme a la Universitat Pablo Olavide de Sevilla. «Aquesta recerca el que busca és cronificar la malaltia i que les persones que la pateixen mantinguin el màxim de qualitat de vida possible», ha detallat l'Antonio.

Objectiu: batre els 22.000 euros aconseguits el 2018

Deixa't prendre el pèl s'ha fet gran des de la seva creació ara fa quatre anys i, de fet, la iniciativa ja s'ha exportat a altres indrets de l'Estat. L'any passat es van recaptar fins a 22.000 euros en més d'un miler de serveis per lluitar contra el càncer infantil i enguany es busca superar aquesta xifra amb una nova causa. Per fer-ho, els organitzadors compten amb més patrocinadors que mai i també han incorporat com a novetat la possibilitat de fer manicures. A més, també hi haurà sortejos, animació infantil, música en directe i un photocall solidari.

Aquest serà el quart any que se celebra la iniciativa al port de Cambrils. | Laia Solanellas

D'altra banda, en paral·lel a l'acte de diumenge, s'han organitzat dos activitats esportives per recaptar fons a favor de les ENACH. Una serà aquest dissabte, 14 de setembre, amb el Torneig de Pàdel solidari al Cub Sports Centre, i l'altra arribarà el 27 de setembre amb la marxa en BTT nocturna que se celebra en el marc de la Cambribike al Parc del Pinaret.

"🎼 VILA-SECA: L'Auditori Josep Carreras enceta la programació de tardor" "❗ 2 bussejadors, enxampats pescant una espècie protegida a Cambrils"