La Junta Electoral de Zona ordena a Pere Granados canviar el nom de la seva candidatura

La llista de Pere Granados, Units per Salou, anuncia que han presentat «al·legacions a l'esmentat acord de la JEZ»
Imatge d'arxiu de l'Ajuntament de Salou. | Àngel Ullate

 

ACTUALITZACIÓ 26/4/2019 - 14:12

La llista d'Units per Salou, la candidatura de l'alcalde de Salou Pere Granados, ha fet públic, arran de la resolució de la Junta Electoral de Zona, que «presentem al·legacions a l'esmentat acord de la JEZ». «No obstant això, en cas que no es tinguessin en compte els nostres arguments, Units per Salou proposarà una altra denominació que mantingui el concepte d'unió i d'unitat de persones, per fer realitat el projecte que encapçala Pere Granados» han afegit.

 

ACTUALITZACIÓ 26/4/2019 - 11:42

La Junta Electoral de Zona de Tarragona ha resolt en menys de 24 hores la denúncia presentada per la candidatura Unidos Salou Costa Daurada contra la llista d'Units per Salou. L'autoritat electoral dóna un termini de 48 hores perquè la candidatura liderada per l'alcalde salouenc, Pere Granados, deixi d'utilitzar el nom actual «per no generar confusió en els electors».

 

NOTÍCIA 26/4/2019 - 11:07 - DENUNCIEN DAVANT LA JUNTA ELECTORAL EL NOM DE LA CANDIDATURA DE L'ALCALDE DE SALOU A LES MUNICIPALS

La candidatura Unidos Salou Costa Dorada, una de les 12 llistes que disputaran l'alcaldia del municipi salouenc en les eleccions del pròxim 26 de maig, ha presentat al·legacions davant la Junta Electoral de Zona de Tarragona pel nom de la coalició liderada per l'alcalde de Salou, Pere Granados.

 

 

La llista liderada per Ignacio Duran, que va entrar l'escrit davant l'autoritat electoral aquest dijous, 25 d'abril, assegura que el nom de la candidatura de Granados, Units per Salou, «genera confusió amb la nostra candidatura perquè tenen exactament les mateixes paraules i això porta a confusió, com s'ha pogut demostrar als mitjans de comunicació en castellà que han recollit la llista d'Units per Salou com a Unidos por Salou».

 

Així mateix, des d'Unidos Salou Costa Dorada també posen l'accent en el fet que «consultat el registre de partits, no apareix cap formació inscrita com Units per Salou, ni UPS ni JUNTS. Aquest fet incrementa la confusió perquè, segons el registre de partits del ministeri de l'Interior aquestes sigles no corresponen a cap partit constituït i legalitzat».

 

«La JEZ no ens ha notificat res»

Des de la candidatura de Pere Granados han indicat, preguntats per TarragonaDigital, que «la Junta Electoral de Zona no ens ha notificat res». La resolució està prevista per les pròximes hores. 

 

Unidos Salou considera, i així han deixat constància en el seu escrit, que «la jurisprudència de la Junta Electoral i la Sala Contenciós-Administratiu del Tribunal Suprem és molt clara sobre a qui correspon la prioritat en l'ús de la denominació i sigles que es trobin correctament legalitzades al registre de partits».

 

Per últim, demanen que «la candidatura Units per Salou faci servir un altre nom que permeti identificar els partits i evitar la possible confusió respecte a la candidatura d'Unidos por Salou Costa Dorada».

 

També et pot interessar: