El barri de la Salut de Salou, negat de fang pel desbordament del barranc de Barenys

L'aiguat provoca greus desperfectes en els carrers del barri de la Salut i el passeig de Miramar. Les destrosses s'escampen des de la via del tren fins a la platja de Ponent
L'aspecte d'un dels carrers del barri de la Salut, a Salou, després de l'enèsim desbordament del barranc de Barenys. | I. Alcalá

 

Els veïns i veïnes que resideixen al barri de la Salut, a Salou, estan acostumats a viure amb inundacions constants cada vegada que plou i el barranc de Barenys es desborda. La d'aquesta matinada de dimecres, però, ha estat una inundació com no recorden abans. Amb el pas de la gota freda per la Costa Daurada, l'aigua va inundar baixos, locals i garatges des de la via del tren fins al passeig de Miramar. En alguns casos, el nivell de l'aigua va superar amb escreix el metre d'alçada. El barri es despertava aquest matí negat de fang, amb els carrers plens de runes i canyes, cotxes estampats contra edificis i la via del tren molt afectada en el punt on passa per damunt del barranc, davant del càmping Sangulí. 

 

  • NOVETAT: Sigues el primer en saber les notícies de la teva població i de tot Tarragona, gratis al teu mòbil. Fes clic aquí!

 

Més de 12 hores sense circulació de trens entre Salou i l'Hospitalet

De fet, la circulació de trens segueix interrompuda des d'ahir a la nit, mentre els operaris continuen retirant totes les restes de canyes, fustes, recipients de plàstic i elements metàl·lics que van quedar abocats al mig de la via. La circulació ferroviària està tallada entre Salou i l'Hospitalet de l'Infant, la qual cosa afecta la línia de rodalies R16. Fins que no s'ha restablert el servei amb trens, cap a les 16.30 hores, els usuaris han disposat de transport alternatiu per carretera.

 

La força de l'aigua es va emportar nombrosos vehicles que estaven aparcats al carrer de València i els seus voltants. | I. Alcalá

 

A causa de la gran quantitat d'aigua que baixava, el barranc de Barenys es va desbordar de forma excepcional i l'aigua va sobreeixir des d'abans del traçat ferroviari. Això va agreujar els desperfectes, ja que l'aigua va arrossegar milers de pedres de balast des de la via que van quedar escampades pels diferents carrers i que van ocasionar danys en els vehicles que hi havia aparcats.

 

De fet, bona part dels danys se'ls han emportat els vehicles que hi havia aparcats als carrers de València i del Sol. L'aigua es va emportar molts cotxes i molts altres van quedar totalment inundats. Alguns d'ells han aparegut a primera hora xocats contra els edificis, al mig de la carretera o bé destrossats pels cops de tots els elements que va arrossegar l'aigua.

Un veí del barri de la Salut neteja el seu garatge. La marca de l'aigua a la porta mostra el nivell que va assolir l'aigua, superior a un metre. | I. Alcalá

 

Els serveis de neteja municipals s'afanyaven des de primera hora del matí a netejar els carrers del barri i retirar les canyes que van baixar pel barranc i que van provocar el col·lapse de les sortides d'aigua cap al mar. També nombrosos veïns i veïnes buidaven d'aigua els seus pisos i garatges amb l'ajuda d'un camió cuba. «Ja sabem que aquest barri no està fet en condicions i hem patit moltes vegades les inundacions, però aquesta vegada l'aigua gairebé arriba a la segona planta», explica a TarragonaDigital un dels veïns mentre treu fang del seu pati.

 

Al passeig de Miramar i la platja de Ponent, el pas de la gota freda també s'ha fet notar. Les afectacions s'han centrat sobretot al voltant de la desembocadura de Barenys. L'aigua va baixar amb molta força i va ocasionar greus desperfectes en el mobiliari de la platja, així com l'ensorrament parcial de dues guinguetes que han hagut de ser recol·locades amb l'ajuda d'una grua.

 

Els operaris treballen per alliberar les vies del tren al seu pas pel barranc de Barenys, a Salou. | I. Alcalá