Adéu als antics peatges de l'AP-7: l'Estat engega el desmantellament dos mesos després d'aixecar barreres

Els treballs han començat per la retirada de tots els elements elèctrics a Cambrils i l'Hospitalet de l'Infant i quedaran enllestits al maig
El desmantellament dels peatges de l'AP-7 ha començat amb la retirada dels elements elèctrics i acabarà abans de dos mesos. | Àngel Ullate

Ja han passat dos mesos des que el govern espanyol alliberés els 370 km de l'autopista AP-7 que separen Vila-seca d'Alacant. L'1 de gener es van aixecar les barreres després de més de 45 anys, però les instal·lacions dels peatges van romandre al seu lloc. Ara, ja tenen els dies comptats. El Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana (el que abans era Foment) va iniciar la setmana passada els treballs per desmantellar els sis peatges de l'autopista que han quedat en desús a la província de Tarragona i que seran història en menys de dos mesos.

  • NOVETAT: Sigues el primer en saber les notícies de la teva població i de tot Tarragona, gratis al teu mòbil. Fes clic aquí!

Retiren tots els elements elèctrics dels peatges i en dos mesos s'haurà completat l'enderroc

Al Camp de Tarragona en són dos, els de Cambrils i l'Hospitalet de l'Infant, però les obres engloben també les sortides de l'Ametlla de Mar, l'Ampolla, Tortosa-l'Aldea i Amposta, a les Terres de l'Ebre. Segons expliquen fonts del govern espanyol a TarragonaDigital, els treballs es faran de forma esgraonada en tots els peatges. De moment, les tasques se centren en la retirada de tots els elements elèctrics, com ara semàfors, panells informatius, màquines de venda, càmeres de seguretat...

Posteriorment es farà l'enderroc complet de les casetes i la resta d'instal·lacions. La previsió és anar enllestint el desmuntatge dels diferents peatges entre l'abril i el maig.

Cal recordar que l'històric alliberament de l'AP-7 ha obert el debat sobre el cost i la viabilitat de mantenir i gestionar aquesta carretera per part de l'Estat. Les alternatives són moltes i algunes d'elles passen per tornar a fer de pagament aquesta via, a través de sistemes com ara peatges 'tous' o la vinyeta que ja fan servir en altres països europeus. De moment, però, l'explotació recau sobre el Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana, que és qui està executant ara aquestes obres per eliminar definitivament les barreres a les entrades i sortides de l'autopista.

Obres d'ampliació en el nou peatge troncal de l'autopista a Vila-seca

D'altra banda, en paral·lel al desballestament dels peatges antics, la concessionària que encara explota el tram nord de l'AP-7 (Acesa) està duent a terme obres d'ampliació en el nou peatge troncal construït a Vila-seca. Aquesta barrera, que fixa el nou límit de pagament de la carretera fins a la frontera francesa, tindrà cinc carrils més abans de Setmana Santa. L'objectiu, acabar amb les cues i absorbir l'increment de vehicles que es preveu durant el període estival i fins que la concessió expiri definitivament, el pròxim 31 d'agost del 2021.

També et pot interessar...

"⛱ Una platja de la Costa Daurada, al top 10 de les millors nudistes del món" "⛱ SALOU: Presenten el nou gerent del Patronat de Turisme"