Augmenten els detinguts en l'operació de lloguer fraudulent a Cambrils

Llogaven apartaments usurpant la identitat dels seus legítims propietaris per tramitar regulacions de ciutadans estrangers
Desmantellen a Cambrils un grup que falsificava documents per tramitar regularitzacions de ciutadans estrangers | policia nacional
 

Al municipi de Cambrils, agents de la Policia Nacional han desmantellat un grup organitzat que falsificava documents per tramitar regulacions de ciutadans estrangers. Concretament, els detinguts llogaven de manera fraudulenta diversos apartaments apropiant-se de la identitat dels seus legítims propietaris. Els habitatges figuraven a nom de familiars del principal investigat i utilitzaven aquestes gestions per tal de realitzar expedients per a matrimonis i parelles de fet. En l'operació, la Policia Nacional ha detingut cinc persones.  

 

El lloguer els servia per empadronar els ciutadans estrangers al municipi

L'operació policial va començar a finals de l'any passat, quan uns agents van tenir indicis que una gran quantitat de ciutadans estrangers, majoritàriament d'origen nigerià, estaven empadronats de manera fictícia en diversos apartaments d'un mateix edifici del municipi de Cambrils. Aquest empadronament als domicilis només figurava amb l'objectiu de poder gestionar els expedients de matrimoni i parella de fet dels titulars i, d'aquesta manera, obtenir la regulació de forma fraudulenta de ciutadans estrangers. Fa només uns dies, concretament, el passat 3 de juliol, la Policia Local i la Policia Nacional va detenir una persona involucrada en aquesta trama de lloguers falsos a ciutadans estrangers, a més, una segona persona estava investigada.

 

Imatge de l'operació policial que s'ha dut a terme a Cambrils | policia nacional
 

 

Els ciutadans estrangers sol·licitaven el tràmit de matrimoni en altres ciutats

Per a intentar no ser descoberts, mentre es realitzava l'empadronament a Cambrils, els ciutadans estrangers sol·licitaven el tràmit de matrimoni o de parella de fet en una altra ciutat del país. A les cinc persones detingudes se'ls atribueixen per delictes de falsedat documental, estafa, delicte contra els drets dels ciutadans estrangers i usurpació de l'estat civil. L'operació, que encara es troba oberta, s'ha dut a terme per agents de la UCRIF que depèn de la Brigada Provincial de Extrangería i de Fronteras de la Comisaría Provincial de Tarragona. 

 

També et pot interessar: