Imatge del dron de la Policia Local de Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant

La Policia Local de Vandellòs i L'Hospitalet de l'Infant incorpora un dron per vigilar grans superfícies

L'aparell permetrà controlar les platges, camps i boscos | Cinc agents de la Policia Local reben formació per convertir-se en pilots professionals

L'Ajuntament de Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant millora l'equipament de la Policia Local, amb la incorporació d'un dron d'última tecnologia que complirà amb els objectius de seguretat de la ciutadania.

El regidor de Seguretat Ciutadana i Protecció Civil, Tomás Díaz, ha explicat que aquest nou aparell servirà per «reforçar la vigilància de superfícies grans com ara les platges, els camps i els boscos i per controlar el trànsit».

Així mateix, Díaz ha afegit que aquesta tecnologia servirà per donar suport als actes que promocionen regidories com les de Festes i Cultura, «organitzant esdeveniments en què es concentra molta gent», ha explicat el regidor.

El nou dron de Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant incorpora sis rotors que li proporcionen una elevada estabilitat i precisió fins i tot en condicions climàtiques adverses. En alguns casos, es podria utilitzar en operacions de cerca de persones desaparegudesrescats, segons ha explicat Tomás Díaz.

Per tal d'aprendre a pilotar l'aeronau, cinc agents de la Policia Local han rebut una formació teòrica i pràctica per obtenir les certificacions oficials que els acrediten com a pilots professionals. Actualment, el consistori està acabant d'ultimar els darrers tràmits administratius per poder-lo fer servir l'any vinent.

El dron pertany a la companyia EbreDrone, qui el passat 25 de novembre va entregar l'aparell al cos de la Policia Local, i els agents formats van poder provar-lo, sota la supervisió dels instructors de vol.


Comentaris