La Policia Local de Cambrils deté dos homes per violència masclista

Les detencions es van fer ahir a la tarda a l'avinguda Horta de Santa Maria i al barri de Parellada, avui passaran a disposició judicial
Imatge d'un cotxe patrulla de la Policia Local de Cambrils | Cedida
 

Aquest passat diumenge, 14 de juliol, la Policia Local de Cambrils va haver d'actuar en dues ocasions diferents per fets contra dones a la mateixa localitat de Cambrils. A causa dels fets ocorreguts, els agents del cos policial van detenir a dos homes per violència masclista, un a l'avinguda Horta de Santa Maria i l'altre al barri de la Parellada. Aquest dilluns, 15 de juliol, passaran a disposició judicial. 

 

Detingut per delicte de violència de gènere i atemptar contra l'autoritat

A les 18.45 hores del diumenge, 14 de juliol, la Sala de Comunicacions de la Policia Local de Cambrils va rebre la trucada d'un testimoni que informava sobre un possible cas de violència masclista. Concretament, afirmava que havia vist com un noi colpejava a la cara a una noia a l'interior d'un vehicle a l'avinguda Horta de Santa Maria. Una patrulla de la Policia Local es va desplaçar fins al lloc dels fets i van poder localitzar el vehicle a l'avinguda Horta de Santa Maria. A l'interior hi havia una noia de 26 anys plorant amb la galta vermella i un home de 24 anys al seient del conductor.

 

Els agents van demanar a l'home que sortís del vehicle per poder parlar amb els dos joves de manera separada. L'home, veí de Mont-roig del Camp, va afirmar que no havia fet res i va començar a increpar i a amenaçar als agents. Finalment, es va encarar als agents i els va agredir, produint-los lesions. Tot seguit, a les 18.55 hores, van procedir a detenir a l'agressor per delicte de maltractament en l'àmbit de la llar —violència de gènere— i per atemptar contra els agents de l'autoritat. Finalment, van prendre declaració als testimonis i van gestionar el nomenament d'advocat de servei de protecció contra la violència contra la dona per la víctima. El detingut passarà a disposició judicial aquest dilluns, 15 de juliol. 

 

El segon detingut no deixava entrar a la seva parella a casa seva

El mateix dia, a les 22.44 hores, els Mossos d'Esquadra van demanar a la Policia Local de Cambrils que cobrís el servei d'una disputa entre una parella. Agents de la Policia Local es van desplaçar fins al lloc dels fets i van prendre declaració a la suposada víctima, una dona de 32 anys en avançat estat de gestació. La dona estava al carrer i va declarar que la seva parella no la deixava entrar a casa, va explicar que s'havien discutit i arran d'aquesta discussió, l'home li havia dit que no la deixaria entrar a casa.

 

Amb aquestes declaracions els agents van accedir a l'edifici i van trucar diverses vegades fins que, finalment, un home va obrir la porta. Els agents van preguntar a l'home perquè no deixava entrar a la seva parella i el van advertir de les conseqüències penals que això podria comportar. L'home va declarar que no pensava deixar-la entrar i que el podien detenir. Finalment, la Policia Local va detenir a l'home per un delicte de coaccions en l'àmbit de la violència de gènere i alhora van traslladar a la dona fins a la comissaria per a presentar una denúncia. 

 

"URGENT: Atropellen una dona a Vila-seca" "URGENT: Un treballador d'un hotel de Salou, ferit en caure per una escala"