El coronavirus segueix sacsejant el mercat laboral: PortAventura presenta un ERTO per a la seva plantilla

La mesura afecta de moment uns 300 treballadors d'estructura que hi treballen tot l'any

PortAventura World ha presentat aquest dijous 19 de març un expedient de regulació temporal d'ocupació (ERTO) que serà efectiu des d'aquest mateix divendres. L'ajornament 'sine die' de l'obertura del parc d'atraccions, que estava programada pel 27 de març, i la incertesa generada en el sector turístic davant la crisi sanitària del coronavirus, han portat la direcció del resort de la Costa Daurada a anunciar un ERTO que s'emmarca dins d'un pla de contingència aprovat per la companyia.

 

 INVITACIÓ: Ja us podeu unir al grup oficial de Facebook del TarragonaDigital on comentem entre tots les notícies de Tarragona! El grup us encantarà: us informareu i també us entretindreu. FEU CLIC AQUÍ, US ENCANTARÀ!

 

Reducció del 70% de la plantilla que treballa tot l'any al resort

En una carta que ha remès a tota la plantilla, el president del Comitè Executiu de la companyia, Sergio Feder, ha detallat que aquest ERTO afecta «únicament a aquelles persones que hagin d'interrompre la seva activitat laboral per la Covid-19». És a dir, de moment l'acomiadament només afecta la plantilla que treballa tot l'any a les instal·lacions de Vila-seca i Salou i que es reduiria en un 70%, uns 300 treballadors.

 

Tot i això, la vigència de l'ERTO serà des d'aquest 20 de març i mentre duri la «força major» que el provoca, amb la qual cosa podria afectar també altres empleats fixos discontinus que no es podran incorporar. Cal recordar que en temporada alta, el complex dona feina a unes 2.000 persones de forma directa. Així mateix, des de l'empresa es comprometen a complementar les prestacions que rebin els afectats perquè tots assoleixin el 90% del seu sou mentre duri l'expedient de regulació.

 

Arran de la crisi sanitària generada les últimes setmanes, empresa i sindicats han constituït una comissió de crisi on aquest dijous s'ha anunciat la decisió d'aplicar un ERTO per al 70% de la plantilla en actiu actualment. Fonts sindicals apunten que l'empresa està estudiant com es procedirà amb la plantilla de fixos discontinus, molts dels quals tenen garantit per contracte treballar nou mesos cada temporada. En aquests casos, el límit per començar a treballar no podria excedir del 10 d'abril o aquests empleats s'haurien de sumar també a l'expedient de regulació.

 

Pla de contingència de PortAventura per «mantenir el negoci»

Des de PortAventura plantegen aquesta mesura com «un exercici de responsabilitat amb la situació actual» i justifiquen que han pres una sèrie de mesures de caràcter extraordinari «dirigides a mantenir la continuïtat del negoci». Així, a més de l'ERTO, el pla de contingència de la companyia implica impulsar altres accions com «l'enfortiment de la liquiditat i finançament de l'empresa, la flexibilització de les polítiques de cancel·lació per a reactivar la confiança i les vendes i la renegociació amb els proveïdors».

Més notícies de la categoria Costa Daurada