L'Escola Marinada de Cambrils, indignada: perden una línia de P3 pel pròxim curs

En una carta exposen que «per part de l'administració no rebem cap tipus d'ajuda»
L'escola ha perdut una línia de P3 | Ampa Escola Marinada

La preparació del curs 2020-2021 a l'Escola Marinada de Cambrils ha aixecat polseguera. L'Ampa del col·legi cambrilenc ha emès una carta mostrant la seva indignació, després de perdre una de les línies de P3 per al pròxim curs i quedar-se només amb una, fet que suposarà grans canvis entre les famílies del barri. Els pares i mares, en el comunicat, expliquen que per part de l'administració no reben cap mena d'ajuda, «una situació que ja ve de lluny», 

L'escola més segregada de Cambrils

La situació insostenible i la indignació de l'Ampa de l'Escola Marinada ha arribat al límit. El col·legi, creat a 1984, va arribar a tenir tres línies convertint-se en el centre educatiu on acudia la majoria de la població dels barris adjacents de Cambrils. Una situació, que a poc a poc, s'ha anat revertint fins a arribar al moment actual, on és una de les escoles més segregades del municipi.

La queixa, segons argumenten en el comunicat, «no té res a veure amb la qualitat educativa» i assenyalen partir «amb desavantatge» quan es fa l'oferta inicial de places de P3 al municipi, ja que només els atorguen una sola línia, mentre a la resta d'escoles públiques en surten dues.

El fet de partir amb aquestes condicions «és molt perjudicial», perquè algunes famílies s'acaben repensant escollir l'escola com a primera opció. Aquest fet dificulta la recuperació de la línia perduda, només justificada per una preinscripció molt elevada. Enguany, però, la Marinada no arriba a omplir dues classes senceres pel pròxim curs i s'han quedat amb una única línia de forma definitiva.

Sentiment de ser «l'escola del barri»

En el comunicat de l'Ampa deixen clar les qualitats del centre, essent aquest «plural», i la majoria han escollit aquesta escola «valorant-la positivament en l'educació dels nostres fills/es». A més, consideren que «l'heterogeneïtat cultural és positiva». D'altra banda, però, ataquen l'administració de la Generalitat, els quals tenen les competències, ja que han deixat clar «que ens volen petits».

L'Escola Marinada, no volen això, sinó ser «l'escola del barri». Que hi hagi diversitat, però també que «les famílies autòctones de l'entorn proper senti que aquesta és la seva escola». Deixar el centre amb una sola línia de P3, però, significa que les famílies que no tenen germans a cursos superiors no es podran matricular i seran distribuïts a la resta d'escoles públiques del municipi.

  

"Agenda: Cambrils prepara diversos actes per al Sant Jordi d'estiu de dijous" "La greu advertència sobre el coronavirus que ha fet l'oposició en bloc a Salou"