gimnastes-elit-a-escola-gimnastica-ritmica

'Esport i art: educant en valors', jornada de trobada i reflexió amb quatre gimnastes d'elit

Ana Bautista, Teresa Fuster, Tania Lamarca i Montse Martín duran a terme la jornada el pròxim 22 de febrer

El pròxim divendres 22 de febrer tindrà lloc la jornada al municipi de l'Hospitalet de l'Infant. «Esport i art: educant en valors. La gimnàstica rítmica com a ‘Escola de Vida’» és el nom complet de la jornada, que comptarà amb activitats diverses que s'allargaran durant tot el dia. Tania Lamarca, campiona olímpica i bicampiona del món; Teresa Fuster i Montse Martín, campiones del món i bicampiones d'Europa Stuttgart; i l'Ana Bautista, campiona d'Europa i exseleccionadora nacional, són les exgimnastes d'elit que duran a terme totes les activitats.

L'inici de la jornada serà a l'Escola Mestral, Escola Valdelors i a l'INS Berenguer d'Entença. Les gimnastes obriran un espai de trobada i reflexió amb alumnes de diferents edats, en la qual explicaran les seves experiències en el món de la gimnàstica rítmica i de la professionalitat que durant molts anys han hagut de mantenir. Aprenentatge i superació són alguns dels valors que elles mateixes utilitzen per a descriure aquesta professió tan apassionada i que transmetran a tots els alumnes presents.

A la tarda del mateix dia, el club de l'Hospitalet de l'Infant oferirà una exhibició en la qual les gimnastes del municipi tarragoní mostraran els seus espectacles per a les competicions d'aquest 2019 a les quatre gimnastes d'elit. Aquesta activitat els hi permetrà interactuar amb elles, conèixer noves tècniques de millora i les opinions de quatre grans figures en el món olímpic. 

Per últim, a les 19.00 hores del vespre, el Teatre-Auditori del municipi acollirà una conferència en la qual les gimnastes oferiran un relat professional, però també personal, a tots aquells que hi vulguin assistir. En aquest acte, els pares i entrenadors també podran rebre consells sobre com educar i formar als més petits en les pautes esportives de la gimnàstica rítmica. 

carte--esport-i-art-educacio-en-valors-conferencia
Cartell de la conferència 'Esport i art: educant en valors' | vandellosihospitalet.cat

 

La jornada comptarà, també, amb una actuació musical i la presentació d'un llibre

Manuel Martín, llicenciat en piano clàssic, professor de l'Escola Municipal de Música Xavier Barceló de Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant i coordinador de la jornada, oferirà un espectacle musical posterior a la conferència del Teatre-Auditori. Manuel Martín presenta un fort lligam amb el món de l'esport, de la gimnàstica rítmica i, més concretament, amb les gimnastes olímpiques.

Serà ell mateix qui, a més, presenti el seu llibre 'Pinceladas de Rítmica', el qual presenta il·lustracions d'una de les conferenciants i germana de l'autor, Montse Martín, a més de relats autobiogràfics de 56 gimnastes rellevants.


Comentaris