Una de les cales desaparegudes pel temporal Glòria a Miami Platja.

Mont-roig del Camp estima en quasi 5 milions d'euros els danys ocasionats pel temporal Glòria

L'Ajuntament ha fet una estimació detallada per arranjar els desperfectes en béns públics i ha anunciat que s'acollirà als ajuts disponibles

L'Ajuntament de Mont-roig del Camp ha valorat en 4.871.539 euros les destrosses ocasionades pel temporal Glòria al municipi. Els informes tècnics elaborats aquesta setmana aporten una xifra que, de moment, que és estimada, i que pot variar en la redacció dels projectes executius. Així mateix, el consistori ha anunciat que s'acollirà als ajuts disponibles per pal·liar els danys del temporal, tant per part del govern estatal com d'altres administracions.

Més d'1,2 milions en destrosses en béns municipals i 3,6 més per pal·liar les destrosses a la costa

D'aquest import en destrosses, 1,2 milions corresponen als danys produïts en béns de titularitat municipal, com ara xarxes d'aigua, parcs, camins i carrers, enllumenat i recollida de residus. La resta són per les afectacions produïdes a la línia de costa, de platges i cales, que són competència del departament de Costes de l'Estat. Cal recordar que les destrosses en les platges i cales va obligar el consistori a tancar l'accés a moltes d'elles pel perill que pot suposar per a les persones.

El consistori ha desglossat els desperfectes que ha sofert el municipi i el cost de les reparacions. L'import més important, d'uns 3,6 milions d'euros, són per les afectacions al litoral i que haurà de fer front l'Estat. El càlcul inclou la redacció dels estudis tècnics, reconstrucció d'accessos, murs, fonaments, esculleres, rampes, aportació de sorra i altres de totes les cales de Miami Platja.

D'altra banda, la partida més gran que haurà d'afrontar el municipi són per les destrosses del temporal a la zona de platja, en mòduls, mobiliari de platja, instal·lacions d'aigua i sanejament, el mur de contenció del passeig marítim i la gestió dels residus produïts, amb un cost global de 684.000 euros.

A més, el cost pels danys patits en les xarxes d’aigua potable i de clavegueram gestionades per l'empresa municipal Nostraigua es calcula en 411.500 €; la reparació en parcs i zones verdes, camins i carrers, uns 92.000 €; les afectacions produïdes a l’enllumenat públic, prop de 8.000 €; i la reposició o reparació dels contenidors i papereres afectats, 25.000 € més.


Comentaris