La Festa de la Germandat de Vandellòs se celebrarà virtualment aquest cap de setmana

Els actes tindran lloc als balcons i es podran seguir per les xarxes socials i per televisió

Més d’una desena d’entitats de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant han organitzat per als dies 15, 16 i 17 de maig, una Festa de la Germandat virtual i adaptada a les mesures de protecció derivades de la crisi sanitària de la Covid-19. La iniciativa, que compta amb la col·laboració de l’Ajuntament, vol animar la ciutadania en aquests temps difícils, a través de diverses propostes i activitats.

El programa festiu, precisament, començarà divendres, 15 de maig, a dos quarts de quatre de la tarda, amb la salutació telemàtica del regidor de Festes, Diego García, i de la presidenta del Centre Cultural, Esportiu i Recreatiu de Vandellòs (CCERV), Rosa Saladié, en representació de totes les entitats participants, un acte que serà retransmès per Televisió de Vandellòs (TVV).

A continuació, la tirada de traques de la Colla de Diables de Vandellòs donarà inici a la festa, amb més d’una vintena d’activitats que la ciutadania podrà gaudir sense moure’s de casa i fins diumenge, 17 de maig, quan la Germandat es clourà amb la tirada de traques de final de festa.

«L'essència» de la festa supera la Covid

«Aquesta és una festa tan arrelada, tan pròpia de Vandellòs, que la Covid-19 no ha aconseguit acabar amb la seva essència. És cert que no podrem celebrar-la de la manera que ens hagués agradat a tots i totes, al carrer. Però, almenys, podrem mantenir vives algunes de les tradicions, com són la tirada de coets, les sardanes, les cucanyes… i gaudir de diverses activitats», ha explicat el regidor de Festes, Diego García.

Els veïns i veïnes del municipi podran viure algunes de les propostes des dels seus balcons i terrasses, gràcies a la megafonia que el consistori té repartida pel poble. Els altaveus, concretament, faran possible que hi hagi sardanes, música infantil, ball de nit i disco mòbil, com cada any. «Des dels seus balcons i des del camp de futbol també, la Colla de Diables de Vandellòs farà la seva tirada de carretilles», expliquen des de l’Ajuntament.

La TVV i les xarxes, fonamentals

La Televisió de Vandellòs tindrà també un paper fonamental com a impulsora de la festa. Durant aquests dies emetrà algunes de les activitats organitzades per les entitats —la cuina de la joventut del poble, cucanyes, la batalla de Capgrossos o l’audició dels alumnes de l’Escola de Música—, així com un reportatge sobre la festa d’anys anteriors i un parell d’espectacles que va acollir Vandellòs fa uns anys: el concert de Pep Gimeno, el ‘Botifarra’, amb les bandes de música locals i de l’Ametlla de Mar; i l’espectacle còmic del Quico i el Célio. La TVV també emetrà un sorteig de les tradicionals coques de crema la Germandat que es podrà seguir, alhora, per Facebook.

Precisament, les xarxes socials seran molt importants en la Festa de la Germandat 2020. A través de l’Instagram @associaciojovesvandellos es podrà seguir l’audició de les artistes locals Patricia Benaiges i Júlia Bobb i, al canal de YouTube de la parròquia, la Missa. A més, diverses entitats, com ara l’ADF, el Centre d’Estudis de la Vall o la Cooperativa de Vandellòs, entre d’altres, han organitzat una sèrie de concursos a les xarxes.