ÚLTIMA HORA

Ingressa a presó el detingut per gihadisme a Reus, considerat un 'cibersoldat' de Daesh

Un seguici nocturn de gegants, novetat de la Festa Major de Sant Miquel de Mont-roig del Camp

Actes populars com el Mercat a l'Antiga o la Mostra d'Entitats ompliran d'activitat els carrers en una programació que va del 21 al 29 de setembre
Imatge d'arxiu d'una Festa Major de Sant Miquel a Mont-roig del Camp. | Ajuntament de Mont-roig del Camp

 

Del 21 al 29 de setembre, Mont-roig del Camp celebrarà la Festa Major de Sant Miquel. La gran novetat enguany serà la celebració d'un seguici nocturn de gegants pels carrers del poble, així com una Festa Blanca, en un programa on abunden els actes de caire tradicional i festius pensats en un públic familiar. La festa serà una oportunitat també per exhibir múscul per al teixit associatiu local, amb actes destacats com el Mercat a l'Antiga o la Mostra d'Entitats.

 

  • NOVETAT: Sigues el primer en saber les notícies de la teva població i de tot Tarragona, gratis al teu mòbil. Fes clic aquí!

 

La gimcana fotogràfica nocturna pera joves i el recital líric a la fresca organitzat per l’Associació de Jubilats de Mont-roig obren la programació de Sant Miquel el dissabte, 21 de setembre. El cap de setmana previ a Sant Miquel comptarà amb altres actes destacats al llarg del diumenge, com la Mostra d’Entitats, impulsada per l’Associació d’Empresaris i Comerciants de Mont-roig o la Cursa de la Dona, organitzada pel C.E. L'Areny. D’altra banda, per segon any consecutiu s’ha preparat una musclada popular amb música en directe, que tindrà lloc el dijous 26 de setembre.

 

Pregó festiu, inflables i 10 anys de Pànic

El tret d'inici oficial de la Festa Major serà divendres, 27 de setembre, a les 20.30 hores, amb el pregó que farà la mont-rogenca Pilar Sabaté Martí a la plaça de Joan Miró. Tot seguit es faran els tradicionals focs artificials des del campanar. El mateix divendres, el Centre Cultural Església Vella acollirà la inauguració de l’exposició 10 anys de Pànic, el cicle de terror que impulsa el departament de Joventut. A la tarda, els més petits podran gaudir de la festa infantil amb inflables.

 

L'any passat es va fer per primer cop la musclada popular i enguany es repetirà. | Ajuntament de Mont-roig del Camp

 

 

Ja a la nit, a partir de les 22.30 hores, els gegants Miquel, la Roca, la Pitota i el Pitot sortiran a ballar en un nou seguici creat gràcies a la participació de la Colla Gegantera del Barri dels 6 Carrers, els Grallers de Mont-roig i la Colla Gegantera i Grallera del Barri de Dalt Pitota i Pitot. El seguici festiu tindrà inici i ballada final al davant de la Casa de Cultura. En acabar arribarà la primera Festa Blanca, una nit musical amb les cançons més emblemàtiques dels anys 70 i 80 que tindrà lloc a l'aparcament de la Casa de Cultura.

 

Mercat a l'Antiga amb el ball de Dames i Vells, la Coral Sant Miquel i el grup de Puntaires

Dissabte 28 de setembre, vigília de Sant Miquel, la festa continuarà amb el ball amb l’orquestra Costablanca, a l’aparcament de la Casa de Cultura. Al llarg dels dies 28 i 29, el Mercat a l'Antiga que organitza l’associació El Portal omplirà d'activitat els carrers del poble. Dos dies en què la plaça Mossèn Gaietà Ivern i carrers del voltant s’omplen de paradetes, tallers i espectacles en viu. És el cas del ball de Dames i Vells, ofert pel grup de teatre Els Xuts, l'actuació de la Coral Sant Miquel o la mostra del grup de Puntaires de Mont-roig.

 

El grup de Puntaires de Mont-roig del Camp estarà present durant el Mercat a l'Antiga. | Ajuntament de Mont-roig del Camp

 

El programa finalitzarà el dia de Sant Miquel, amb la caminada a l’Areny, la tirada intercomarcal de bitlles amb l’Associació de Bitlles de Mont-roig del Camp, la missa de Festa Major i la ballada de gegants. Ja al vespre, l’espectacle 'Cirkifoc' que combina números d’acrobàcia aèria, elements de foc i pirotècnia, posarà punt final a les festes de Sant Miquel. 

 

Concursos de guarniment de balcons i de fotografia

Per segon any consecutiu s’ha posat en marxa el Concurs de Guarniment de balcons i façanes al nucli antic de Mont-roig. Les inscripcions per participar-hi es poden fer fins al 19 de setembre, a l’OMAC de Mont-roig o bé a través de la seu electrònica. Les votacions populars es podran fer del 21 al 29 de setembre. A més, l’Ajuntament torna a organitzar un concurs de fotografies de les festes a les xarxes a través de l’etiqueta #StMiquelMontroig19.