La Festa Major de Sant Pere de Cambrils arriba carregada de revetlles, foc i concerts

El programa d'activitats comença el diumenge 23 de juny amb l'arribada de la Flama del Canigó i acabarà el 6 de juliol amb el Cagafocs del Cagarrieres
Aquest dijous s'ha presentat la programació de la Festa major de Sant Pere de Cambrils 2019   | Cedida
 

Aquest dijous, 13 de juny, al matí s'ha presentat el programa de festes de Cambrils que, aquest any arriba ple d'activitats marítimes, revetlles, concerts, foc i tradició. A la presentació hi han assistit l'alcaldessa del municipi, Camí Mendoza; el regidor de Cultura i Festes, Lluís Abella; i representants de les entitats de l'Arjau Vela Llatina, Gemma Pastó; el Ball de Diables de Cambrils Els Cagarrieres, Vanessa Niubó, i els timbalers Cop de Cal, Sílvia Salvadó i Joan Sedó. Entre les novetats d'aquest any, destaquen l'ampliació del correfoc amb un correfoc infantil, la col·laboració de la 5a Trobada de Timbalers amb els Pallapupas, la participació de l'antic llaüt Sant Ramon a la 9a Trobada de Vela Llantia, l'homenatge a les remendadores i el vermut mariner a la plaça de l'Església. 

 

Programa de la Festa Major de Cambrils

Com és tradició, la Festa Major de Cambrils començarà el 23 de juny amb l'arribada de la flama del Canigó al pàrquing d'Horta de Santa Maria, que inclourà la lectura del manifest de la Flama, l'encesa de la foguera, l'espectacle de foc del Ball de Diables Els Cagarrieres, la ballada conjunta d'una sardana i coca de sucre i vi dolç per a totes les persones assistents. La festa s'allargarà amb la revetlla de Sant Joan al passeig Miramar, que aquest any, actuarà la Chatta Orquestra. 

 

El dia de Sant Joan hi haurà les regates populars de llaguts tradicionals. L'endemà, dia 25 de juny, es farà una representació infantil al parc del Pescador a càrrec de la companyia 'Fes-t'ho com vulguis'. El programa d'actes continuarà el dia 26 de juny amb l'animació itinerant de Traüt i el dia 27 hi haurà les tradicionals cucanyes per a tota la família, una taula rodona a bord d'un vaixell i el concert de blues del Grup Blueseria. 

 

El dia 29 és el plat fort del programa

El dia 28 de juny, se celebrarà la primera jornada de la IX Trobada de Vela Llatina organitzada per l'Arjau, que comptarà amb la participació d'una de les embarcacions de vela llatina més antigues i més grans de les que naveguen pel Mediterrani, la festa s'allargarà tot el dia. A la nit, l'Orquestra Nova Saturno i Band de Rock animaran la revetlla de Sant Pere al passeig Miramar que acabarà a la matinada. El dia 29, la diada de Sant Pere, es despertarà amb les matinades a càrrec del Ball de Diables Els Cagarrieres i els Gallers de la Colla Gegantera Tota l'Endenga.  A les 11.00 hores, el Seguici festiu sortirà des de la plaça Mn. Joan Batalla i recorrerà els carrers del port fins a l'església parroquial de Sant Pere on, a les 12.00 hores, se celebrarà la Missa Major. En acabar, hi haurà la tradicional ballada dels elements festius i els més petits podran donar el seu xumet a la Farnaqueta. 

 

Durant el matí, també se celebraran diversos actes de la Trobada de Vela Llatina i a la tarda hi haurà la Diada Castellera amb els Xiquets de Cambrils, i la Colla Jove dels Xiquets de Tarragona, les demostracions de navegació i de pesca tradicional de la XIV Festa de l'Ormeig al Port i la Platja del Regueral, la Trobada de Timbalers amb la participació de 10 colles i la Revetlla Jove amb la Banda del Coche Roja i la Banda Neón. El dia 30, es realitzarà el vermut mariner amb degustació de fideus rossos i música PD Peixampler organitzat per la Teca Teatre. Aquest acte és una de les novetats d'enguany i es farà a la plaça de l'Església. El mateix dia també actuaran en concert The Gospel Viu Choir a l'auditori del Parc del Pescador. 

 

Els actes de la Festa Major acabaran el dia 6 de juliol amb els correfocs dels Cagarrieres. A les 20.00 hores hi haurà el correfoc infantil a la plaça Mossèn Batalla i a les 22.00 hores començarà el Correfoc Cagafocs des de la rotonda de la Vela fins a la plaça Mossèn Batalla, on es farà l'encesa final. A més, també s'inauguraran exposicions a la Sala Àmbits, la Sala Àgora i la Torre del Port, es disputaran diverses competicions esportives i es realitzaran activitats comercials com la Desfilada Cambrils Port de Moda o la Fira del Comerç.