Arriba la XV Festa de l'Oli a Vandellòs amb diverses activitats

La Cooperativa Agrícola de Vandellòs organitza un esmorzar popular i un concurs d'allioli

Arriba a Vandellòs la XV edició de la Festa de l'Oli, que es portarà a cap el pròxim diumenge 20 de gener a la Cooperativa Agrícola de Vandellòs. En aquesta festa es dóna a conèixer la collita del nou any de l'oli d'oliva de la zona, per aquest moriu des de la Cooperativa i amb la col·laboració de l'Ajuntament de Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant, porten a cap aquesta festa.

XV Festa de l'Oli de Vandellòs a la Cooperativa

Encara no ens segueixes a Telegram? 📲 Forma part de la nostra comunitat! Comenta i rep les notícies més importants al moment al teu mòbil i GRATIS. Clica aquí, t'estem esperant!

Any rere any, a Vandellòs es realitza la festa de l'Oli a les instal·lacions de la Cooperativa Agrícola del poble. Aquesta festa esdevé una tradició a la majoria de poblacions del territori, per celebrar la sortida de les primeres gotes d'oli d'oliva  que surten de les cooperatives. En aquesta ocasió és el torn de Vandellòs, que el pròxim diumenge 20 de gener celebrarà la producció d'oli del 2019.

Imatge d'una edició anterior de la Festa de l'Oli a la cooperativa de Vandellòs. | Cedida

 

Un concurs d'allioli i esmorzar popular

La XV Festa de l'Oli de Vandellòs  començarà a les nou del matí amb un concurs d'allioli. Posteriorment es procedirà a fer un esmorzar popular on els assistents tindran l'oportunitat de provar l'oli de la Cooperativa Agrícola de Vandellòs. L'esmorzar tindrà un cost de 3,5 euros, i els participants podria menjar pa torrat, amb la cansalada, llonganissa, arengades; i beure vi negre i aigua.

El municipi de Vandellòs | Turisme de Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant

 

Un oli de característiques excepcionals

Un cop acabat l'esmorzar, a les 11.00 hores es realitzarà una  tirada oberta de bitlles i seguidament, a les 12.00 hores farà una ballada de sardanes.  La cooperativa Agrícola de Vandellòs, obrirà la seva Agrobotiga per totes aquelles persones que vulguin comprar l'oli nou de la cooperativa. A Vandellòs, l'oli d'oliva es realitza majoritàriament amb  l'oliva arbequina i l'oli que en surt és afruitat, verge extra i amb presència alta de polifenols, aquestes característiques permet que l'oli no es torni ranci i aguanti més en la cocció.