El festival Pròleg de Cambrils tindrà un punt de prevenció d'agressions sexistes i de consum de tòxics

La iniciativa sorgeix de l'èxit del Punt SexeSentit durant la Revetlla de Sant Pere
Imatge de l'estand informatiu que es col·locarà al festival Pròleg de Cambrils | Cedida
 

 

Aquest pròxim dissabte, 24 d'agost, se celebrarà el festival cultural i musical 'Pròleg' al Parc del Pinaret de Cambrils. Amb motiu de l'esdeveniment, s'instal·larà un estand informatiu per tal de dur a terme diverses tasques de prevenció d'actes violents i d'agressions sexistes i de prevenció del consum de tòxics en un context d'oci nocturn. 

 

Hi col·labora un col·lectiu feminista i d'un Agrupament d'Escolta i Guia 

Arran de la bona resposta i de l'èxit que va rebre el Punt SexeSentit que es va instal·lar durant la revetlla de la nit de Sant Pere, la iniciativa s'ha repetit. La idea del Punt SexeSentit era una acció que culminava el projecte dels Agents de Salut de l'Ajuntament de Cambrils i el nou punt del festival Pròleg compta amb la col·laboració del col·lectiu feminista Les Filomenes i de l'Agrupament Escolta i Guia Gent de Mar. 

 

Les persones que assisteixin al festival trobaran l'estand al Parc del Pinaret des de les 21.30 hores fins a les 3.30 hores de la matinada. A l'estand hi haurà diversos membres del col·lectiu feminista acompanyats de voluntaris i voluntàries dels Agents de Salut que oferiran, de manera gratuïta, flyers informatius, xapes i proves d'alcoholèmia, entre altres iniciatives. 

 

L'Ajuntament de Cambrils treballa per a millorar la salut dels joves 

L'objectiu d'aquesta iniciativa, segons informa la regidora de Joventut de l'Ajuntament de Cambrils, Natàlia Pleguezuelos, «és mantenir i ampliar les accions de salut amb joves per a joves a Cambrils». El projecte pioner dels Agents de Salut està emmarcat dins de l'àmbit de la salut del Pla Municipal de Joventut de Cambrils 2017-2020 amb l'objectiu de promoure accions de prevenció, conscienciació i informació sobre aspectes lligats a la salut que siguin protagonitzats pels mateixos joves. 

 

El festival Pròleg està organitzat per l'Agrupament Escolta i Guia Gent de Mar

El festival Pròleg és una iniciativa creada pels dotze integrants del grup de Trucs de l'Agrupament Escolta i Guia Gent de Mar. El festival pretén ser un espai de cultura i de música en el qual s'hi celebraran diverses activitats i iniciatives destinades a la difusió dels treballs dels diversos artistes i emprenedors de Cambrils. El festival se celebrarà aquest dissabte, 24 d'agost, des de la tarda fins a la matinada.