El salouenc Lucas del Paso completa el seu rècord Guinness després de 15 dies

L'aventurer salouenc ha arribat al sud d'Itàlia amb la seva moto aquàtica aquest dimecres, 2 d'octubre, després de 15 dies i 3.582 km de trajecte sense assistència
El salouenc Lucas del Paso, a bord de la seva moto aquàtica. | Twitter

 

Punt final a l'aventura de Lucas del Paso. Quinze dies després de sortir des del port de Sagres (Portugal), al racó més al sud-oest del continent, el salouenc, de 34 anys, ha arribat aquest dimecres, 2 d'octubre, a Sapri (Itàlia), on ha completat un nou rècord Guinness: pilotar la distància més llarga en moto aquàtica sense suport a l’aigua. La seva gesta l'ha portat a través de les aigües de quatre països i 3.582 quilòmetres en una acció compromesa amb el medi ambient.

  • NOVETAT: Sigues el primer en saber les notícies de la teva població i de tot Tarragona, gratis al teu mòbil. Fes clic aquí!

I és que durant el viatge, ell i el seu equip, format per Carlos Pérez, Emanuel Cruz i Abel Rincón, recullen brossa i plàstics que troben en el trajecte. En la darrera jornada, Lucas ha completat els 242 quilòmetres que separen les ciutats italianes de Sorrento i Sapri, després de deixar darrere Pompeia, que era la seva meta inicialment. En total, els 3.582 quilòmetres completats pel jove salouenc suposen superar en més de 500 l'anterior rècord Guinness i ho ha fet, a més, en 25 dies menys.

«La gent s'ha bolcat amb nosaltres sense tenir perquè»

«Experiència increïble. Objectiu complert amb expectatives superades. Hem retirat uns 230 kg de plàstics i altres deixalles de mar i platges. La gent s'ha bolcat amb nosaltres sense tenir perquè», ha expressat Lucas a través de les xarxes socials, on ha anat explicant la seva aventura les dues darreres setmanes. El pròxim pas, ha avançat, serà explicar la seva aventura en un documental.

La setmana passada, Lucas feia parada a casa seva, al Club Nàutic de Salou, i ja explicava alguns dels problemes que s'estava trobant en la seva aventura i els moments delicats que ha viscut per culpa del temps, amb pluja i mala mar. A això, cal sumar les dificultats mecàniques que ha tingut i que ha hagut de resoldre ell mateix sense cap assistència des del mar.

"🍽 AGENDA: Tornen les jornades de la Cuina de l’Arròs de Tardor de Mont-roig i Miami" "🔴 Entrevistem a Alfons Garcia, alcalde de Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant"