Pla general d'un concert durant una de les edicions passades de la Fira de Música al Carrer (FiM) de Vila-seca.

La Fira de Música de Vila-seca obre convocatòria de propostes artístiques en la seva edició de represa

La FiM Reset està programada els dies 7, 8 i 9 de maig de l'any vinent

La Fira de Música de Vila-seca comença a escalfar motors i obre convocatòria de propostes artístiques en la seva edició de represa. L'Ajuntament va decidir recuperar aquest certamen, que s'havia deixat de fer des del 2015. Cinc anys després, el festival retorna en la seva 17a edició, els dies 7, 8 i 9 de maig de l'any vinent. Per nodrir la seva programació, la FiM obre convocatòria adreçada a grups emergents en l'àmbit de les músiques modernes i a companyies i espectacles de música familiar. Martí Marfà, nou director artístic de la FiM, serà l'encarregat de la selecció dels projectes musicals i del disseny de l'activitat professional.

El període d'inscripció de propostes comença aquest dijous, 3 de desembre, i finalitza el pròxim 3 de febrer. Els projectes musicals es poden presentar, a través del web www.fim.cat, on també hi ha totes les indicacions d'inscripció artística. 

D'entre totes les propostes presentades, se'n farà una selecció que valorarà el seu caràcter emergent, la seva qualitat artística, el seu nivell d'innovació i originalitat, el seu caràcter d'estrena en el cas dels espectacles familiars i la projecció que la participació de la FiM pot suposar per al projecte musical. S'hi poden inscriure tots aquells projectes musicals procedents de Catalunya, és a dir, aquelles bandes que assagin o que algun dels seus membres visquin al territori català. 

La selecció final tindrà en compte la diversitat del conjunt de la programació de la FiM pel que fa als estils musicals, formats de les propostes, equilibri territorial, gènere i presència d'artistes amb diversitat funcional.

Vila-seca recupera la FiM 5 anys després

La FiM Vila-seca torna, després de 5 anys, totalment renovada. Encapçala i dirigeix el projecte per al període 2021-2023 Martí Marfà i Castán —de la mà de Tramoia Produccions Culturals—, gestor cultural especialitzat en música, projectes socials i programes d'acompanyament artístic.

La FiM compta amb el bagatge de 16 edicions, que la van situar com a epicentre de les propostes musicals emergents de Catalunya i els territoris de parla catalana, i com a pol de dinamisme del sector. La fira constitueix la recuperació d'un punt de trobada i un aparador del sector de la música en viu en un moment de crisi i reptes fonamentals. 

A banda de l’oferta de concerts, la FiM engegarà tot un programa d’activitats adreçades als professionals de la indústria musical sota la marca FiM PRO

Sota el lema «Reinicia la FiM», l’Ajuntament de Vila-seca, principal organitzador de la fira, pretén fer de la FiM l’esdeveniment de referència de la música emergent i familiar de Catalunya, tant per a professionals i artistes com per a públic en general del Camp de Tarragona, la Catalunya Sud i el conjunt del país.


Comentaris