ATENCIÓ

⚫ L'AP-7, tallada a l'Hospitalet de l'Infant per un camió bolcat

Busquen voluntaris a Cambrils per entrar a formar part de la Xarxa de Rescat de fauna marina

La Fundació per a la Conservació i Recuperació d'Animals Marins (CRAM) organitza una sessió formativa el pròxim divendres, 15 de novembre, al Centre Cultural
Imatge d'un grup de voluntaris de la Fundació CRAM amb una tortuga rescatada. | CRAM

 

La Fundació per a la Conservació i Recuperació d'Animals Marins (CRAM) busca voluntaris i voluntàries a la Costa Daurada. Membres de l'entitat mediambiental es desplaçaran a Cambrils el pròxim divendres, 15 de novembre, per tal de realitzar una sessió de formació en rescat de fauna marina. La formació està oberta al públic en general, es farà al Centre Cultural del carrer Sant Plàcid i durarà unes dues hores, de 10 a 12 hores.

 

  • NOVETAT: Sigues el primer en saber les notícies de la teva població i de tot Tarragona, gratis al teu mòbil. Fes clic aquí!

 

L'objectiu de la Fundació CRAM és captar persones voluntàries perquè entrin a formar part de la Xarxa de Rescat de fauna marina i es converteixin en col·laboradors de l'entitat al litoral de Cambrils i el seu entorn. El CRAM necessita gent formada per ajudar en casos com ara encallaments d'animals marins a la platja o captures accidentals que es puguin produir. La proximitat amb el lloc és primordial per poder intervenir amb coneixement fins a l'arribada dels especialistes del centre. Per tal de participar en la formació, només cal ser major d'edat.

 

Amb una trajectòria de més de vint anys, la Fundació CRAM és una entitat sense ànim de lucre que treballa per la protecció del medi marí i de les espècies que l'habiten. El CRAM disposa d'un centre de recuperació punter al Prat de Llobregat i actua en el rescat i protecció de fauna marina, la investigació i conservació d'espècies i ecosistemes marins, i la sensibilització de la societat vers la vida marina.

 

Entre altres, el CRAM va desenvolupar entre 2017 i 2018 un projecte europeu de sensibilització pesquera i recuperació de tortugues marines a la zona de Delta de l'Ebre. A més, també és responsable d'un projecte per a la protecció de nius i cries de tortuga babaua a la Mediterrània occidental. L'any passat, la platja de l'Ardiaca de Cambrils va viure diversos episodis d'eclosió d'ous de tortugues babaues.