La gota freda fa desaparèixer la platja de la Pineda

A Vila-seca, els aiguats van obligar a tallar diversos carrers i carreteres i van deixar sense llum nombrosos habitatges. El barri costaner s'ha emportat els pitjors desperfectes
Imatge de la platja de la Pineda aquest dimecres, 23 d'octubre, després del temporal. | I. Alcalá

La Costa Daurada no s'ha escapat dels efectes de la gota freda d'aquest dimarts, 22 d'octubre. La Pineda ha despertat aquest dimecres amb la seva platja pràcticament desapareguda. El nucli costaner de Vila-seca va rebre l’impacte del temporal de llevant i de l’arribada de restes de les barrancades, la qual cosa ha provocat que moltes zones al llarg de la platja hagin quedat pràcticament sense sorra. L'aigua i les canyes arribaven aquest matí fins a alguns punts del passeig marítim

 

  • NOVETAT: Sigues el primer en saber les notícies de la teva població i de tot Tarragona, gratis al teu mòbil. Fes clic aquí!

 

Segons ha informat l'Ajuntament de Vila-seca, molts serveis de platja van ser retirats per precaució aquest dimarts al matí. Tot i això, els forts aiguats van arrossegar fins a la platja de la Pineda gran quantitat de canyes, arbres i moltes restes de plàstic. Els operaris treballen des de primera hora del matí per netejar la platja. Al nucli de Vila-seca, a més, va caure un dels pins del jardí del Castell, tot i que no va causar afectacions a la via pública.

 

Un dels trams del passeig de la Pineda, ple de canyes i amb l'aigua sobrepassant les dutxes de la platja. | I. Alcalá

 

Entre les restes que s'han escampat a cada metre de platja, hi ha ampolles, garrafes, caixes de fusta i de plàsitc, tubs, restes de runa i milers i milers de canyes i restes vegetals arrossegats fins al mar. Entre aquestes restes, un veí de la Pineda ha fotografiat una senyal d'un camí pròxim a la Granja dels Frares (en la imatge de sota), al terme municipal del Morell en una zona pròxima al riu Francolí. El desbordament del riu hauria arrencat la senyal, que ha hagut de recòrrer més de 20 quilòmetres fins a arribar al mar.

 

Talls de circulació en una desena de vies de Vila-seca i la Pineda

Durant la nit també es van produir inundacions i problemes de circulació al passeig de Pau Casals, a la plaça de la Unió Europea i als carrers del Camí del Racó, de Muntanyals, de Joaquim Serra i de Luis Mariano a la Pineda. A Vila-seca, van tenir problemes a l’avinguda de Ramon d’Olzina, a l’avinguda de l’Alcalde Pere Molas, al carrer de la Riera i al pont de l’antiga N-340, llocs on tradicionalment en dies de pluja intensa hi ha dificultats. Aquest matí de dimecres només continuava amb problemes el carrer de Joaquim Serra de la Pineda.

 

Una senyal d'un camí a l'entorn de la Granja dels Frares, al Morell, que ha aparegut a la platja de la Pineda. | Facebook

 

A poc a poc, el municipi va recuperant la normalitat després d'una nit amb molts problemes de circulació. A mitjanit, van quedar tallats al trànsit el Camí del Mas de la Cuca i el Camí Fondo ja que es van produir diversos despreniments. Aquest matí ja estaven nets i oberts. La carretera TV-3146, que va des del càmping de la Pineda fins a la depuradora també es va tallar durant la nit, així com el vial del Prats, paral·lel al Raval de la Mar.

 

D'altra banda, també va haver-hi problemes amb el suministrament elèctric. Sobre les 22.15 hores es va produir una apagada en diversos carrers i domicilis de Vila-seca. Els problemes es van centrar en el barri del Colomí. Endesa va comunicar que el motiu del tall elèctric va ser la inundació d'un transformador elèctric ubicat al carrer de Vic cruïlla amb el carrer de Galceran de Pinós. Aquest dimecres encara hi ha alguns abonats sense servei, ja que és necessari buidar tota l’aigua per poder-hi treballar.

 

Imatge de la platja de la Pineda aquest dimecres, 23 d'octubre, després del temporal. | I. Alcalá