Pere Granados repeteix com a alcalde de Salou

Pere Granados aprova el cartipàs de Salou amb el vot a favor dels socialistes

El ple del consistori ha aprovat la presència de David González, portaveu del PSC a Salou, «al Consorci del Centre Recreatiu i Turístic» | ERC, que apuntava a possible soci de govern, ha votat en contra

El govern municipal salouenc pràcticament ha exhaurit el límit per presentar i aprovar el nou cartipàs municipal. Durant la sessió plenària d'aquest dilluns, 29 de juliol, també s'ha aprovat l'augment de sou dels membres del cartipàs - l'alcalde s'apuja el sou fins al màxim-, el repartiment dels càrrecs de confiança i la representació de l'Ajuntament en organismes municipals, com ara el Consorci del Centre Recreatiu i Turístic (CRT)

L'oposició (Ciutadans, PP i ERC) ha votat en contra de la proposta del batlle salouenc, Pere Granados, excepte el PSC.  Les relacions entre Sumem Per Salou —la marca de Junts al municipi— i els socialistes semblaven trencades i tot indicava que el municipi s'inclinava més cap a un govern independentista, Junts i ERC, que no pas a la sociovergència que finalment està prenent forma a Salou.

Granados i PSC havien governat junts durant l'anterior mandat, 2015-2019, i després de les eleccions del passat 26-M van intentar iniciar converses fins a mitjans del mes passat, concretament el 12 de juny, quan Pere Granados, molt molest, va assegurar en roda de premsa que «tenim manca de confiança en David González, no en el PSC, i perquè torni a haver-hi possibilitats d'acord, caldrà que es torni a guanyar aquesta confiança». El motiu d'aquesta «manca de confiança» era l'intent de González, portaveu socialista, de  teixir un acord de govern alternatiu a Granados amb la resta de forces polítiques.

Els grups de l'oposició a l'Ajuntament tenen clar que «el vot a favor de González, així com la seva presència al CRT per dos anys quan nosaltres li oferíem quatre, deixa clar que el PSC vol el pacte amb Granados. Junts i ERC no arribaran a una entesa a Salou».

Punt final a les converses amb ERC?

Així doncs, l'aprovació del cartipàs municipal aquest dilluns, 29 de juliol,  sembla ser el capítol final de les reunions de treball que havien mantingut Junts amb ERC per formar govern municipal a Salou. En les darreres setmanes, segons han apuntat a TarragonaDigital fonts del partit republicà, Esquerra havia mantingut diferents reunions de treball amb Pere Granados i el seu equip. 

Els republicans apuntaven a aquest mitjà que «no tenim cap mena de pressa per entrar a govern. Si finalment fos així, volem assegurar-nos de sentir-nos plenament còmodes».