GRUP DE FACEBOOK:

Fes click AQUÍ i uneix-te al nostre Grup Oficial de Facebook! Notícies, enquestes i moltes opinions sobre tot el que passa a les comarques de Tarragona.

Granados demana que els trens Tarragona-Barcelona tinguin origen i final a Salou-PortAventura

L'alcalde de Salou considera que «d'aquesta forma es millora el servei de ferrocarril als usuaris»

La posada en funcionament de la variant del Corredor Mediterrani ja és una realitat. Dilluns es posarà en marxa i s'acabaran els trens travessant els nuclis urbans de la Costa Daurada, fet que els alcaldes dels municipis per on passaven els combois han celebrat. Ara, l'alcalde de Salou, Pere Granados, ha sol·licitat a Renfe que els trens que van de Tarragona a Barcelona i viceversa, tinguin origen i final a l'estació del municipi Salou-PortAventura.

 

Una millora pels usuaris del ferrocarril

Salou es troba a l'espera d'una resposta per part dels responsables de Renfe en fer-se la nova proposta als responsables de la xarxa ferroviària. L'alcalde de Salou explica que «aquest canvi és el més raonable, i no comportaria cap perjudici per als usuaris de tren de Tarragona», ja que la capital de la demarcació Â«no perdria cap trajecte».

 

En aquest sentit, Granados ha afegit que, en tot cas, «aquesta nova programació del servei permetria eliminar trens llançadora, suposant un estalvi important de trens, temps i recursos, i un millor servei per als usuaris de Salou. Per acabar, el batlle ha destacat que «es tractaria d'una mesura que optimitzaria els recursos existents, en tots els sentits».

 

Defensen el desmantellament de les vies

Durant els darrers anys, els alcaldes de Salou, Cambrils, Mont-roig del Camp i l'Hospitalet de l'Infant han fet front comú per exigir la retirada de les vies a l'Estat, tal com fixa la declaració d'impacte ambiental del projecte del Corredor Mediterrani. 

 

Adif, en pocs dies, començarà la retirada del material susceptible de robatoris, com són les catenàries i els cables de coure, però encara no hi ha un projecte executiu pel desmantellament. En aquest sentit, per aquest primer projecte, es necessari treballar amb màquines que es desplacen per les vies. Tot seguit, s'ha de licitar un altre projecte pel desmuntatge de raïls, travesses i el balast, que encara no té data.

 

També et pot interessar: