Polèmica a Salou per una manifestació de l'ANC al passeig marítim

L'alcalde de Salou s'empara en una decisió de junta de govern que demanava no fer cap manifestació política a la zona turística del municipi
Pere Granados, en una imatge d'arxiu. | ACN

 

L'alcalde de Salou, Pere Granados, ha mostrat el seu malestar aquest dijous per la manifestació que, de cara al proper dissabte, 25 d'agost, ha convocat l'Assemblea Nacional Catalana al passeig de Jaume I de la localitat. Segons Granados, està en desacord amb l'emplaçament d'aquesta marxa, atès que un acord pres en junta de govern al municipi l'any 2017 estableix que les zones turístiques de la vila han de quedar «exemptes de qualsevol manifestació política», i fins i tot de la propaganda electoral en època d'eleccions.

 

Manifestació de l'ANC al passeig marítim de Salou

Malgrat això, però, ha estat la Generalitat de Catalunya l'encarregada d'autoritzar la manifestació per aquest dissabte a les set del vespre. En concret, una carta de la Direcció General d’Administració de Seguretat del Departament d’Interior, dona llum verda al desenvolupament d’aquest acte el proper dissabte a les set de la tarda en un dels carrers més concorreguts de Salou en època estival.

 

Granados, molest per la ubicació de la manifestació

Per a Pere Granados, que és alcalde després de guanyar les eleccions sota la coalició formada per la FUPS i l'antiga CiU, l’emplaçament triat per l’ANC i autoritzat per la Generalitat «no és el més idoni essent una de les zones més concorregudes de Salou en plena temporada alta turística del municipi».

 

L'alcalde salouenc ha volgut deixar clar que no es tracta de prohibir la manifestació: «Hem fet moltes reunions i gestions per mirar de reconduir l’emplaçament d’aquesta manifestació» ha explicat, tot insistint en què l'objectiu de tot plegat «no és per prohibir-la, com a dret fonamental que és i recollit en la Constitució Espanyola, però sí per donar-li un nou indret conforme a la proposta tècnica de la Policia Local»

 

Granados també ha criticat que en aquesta autorització per part de la Generalitat de Catalunya no s’hagi respectat l’autonomia municipal, ni l’informe emès per la Policia Local, desaconsellant el recorregut de la marxa pel passeig de Jaume I.

 

L'alcalde de Salou ha detallat que no tan sols l'Ajuntament s'ha mostrat contrariat per l'autorització d'aquesta manifestació, sinó que també ho han fet diverses empreses i associacions d'empresaris del sector del turisme a la zona, que han mostrat, doncs, el seu descontentament perquè la manifestació de l'Assemblea Nacional Catalana es faci al passeig salouenc.

 

"ATENCIÓ: Detinguts a Cambrils per robar en diverses botigues" "Vandellòs i l'Hospitalet fa el primer pas per a la creació d'un parc subaquàtic"