El Hard Rock es començarà a construir al costat de la Torre d'en Dolça de Vila-seca

L'alcalde del municipi, Josep Poblet considera el 'Hard Rock com l'«evolució natural de Port Aventura»

L'alcalde de Vila-seca, Josep Poblet, ha explicat aquest matí a Tarragona Digital quins seran els terrenys on es construirà el projecte de Hard Rock al municipi. Aquest espai es troba en una zona elevada que penja cap a l'autovia de Tarragona a Salou, la C-31B. Es troben entre l'àrea verda de la Torre d'en Dolça i la Pineda i també tocaran als actuals camps de golf de la zona.

Tota aquesta àrea es troba a la zona sud de la Rambla de la Mar de Vila-seca, l'espai que des del municipi s'ha reservat a zones residencials, d'oci i turisme. D'altra banda, a la zona més al nord de la Rambla és la que es destina a l'activitat industrial i portuària. Per aquest motiu, aquest indret és un bon punt per tal de visualitzar de manera clara els dos grans eixos de l'economia de Vila-seca i del Camp de Tarragona. Per Poblet és molt important que aquestes dues activitats puguin conviure amb harmonia i equilibri.

 

Hard Rock és una «evolució natural» de PortAventura

En l'entrevista a Tarragona Digital, Poblet ha explicat les particularitats del projecte de Hard Rock, que considera una evolució natural del que es va iniciar amb PortAventura a mitjans dels anys 90. Per aquest motiu, l'alcalde de Vila-seca es mostra plenament satisfet amb el model que s'ha adoptat finalment. I és que en un principi, la primera proposta no era del gust de l'alcalde, que l'ha considerada un «agosarament urbanístic» que no s'avenia amb el model turístic que es potenciava des del municipi.

Finalment, però, creu que el projecte que es tirarà endavant sí que s'escau al model a què aspiraven, un model que no es basa en grans construccions sinó en grans espais lliures amb oci familiar i amb hotels sobre la ciutat. En aquest sentit, considera el projecte de Hard Rock «urbanísticament compensat i equilibrat», amb una gran quantitat de zones verdes, bona accessibilitat i serveis òptims. En aquest sentit, l'alcalde s'ha felicitat que les 37 hectàrees actuals del parc de la Torre d'en Dolça s'ampliaran fins les 90 i es convertiran en una «ròtula verda» que unirà la Pineda i el nucli de Vila-seca.

El parc de la Torre d'en Dolça, a Vila-seca
El parc de la Torre d'en Dolça, a Vila-seca | TarragonaDigital.com

 

Hard Rock serà un gran salt pel turisme de la Costa Daurada

Poblet ha destacat que el projecte de Hard Rock suposarà un gran salt, tal i com ho va fer PortAventura al seu moment. Si llavors el parc temàtic va aconseguir passar d'un turisme centrat a la temporada estival a un turisme de deu mesos; el projecte de Hard Rock suposarà aconseguir visitants durant tot l'any, de gener a desembre. D'aquesta manera, si tot va com està previst, s'aconseguirà la tan desitjada desestacionalització. I és que al nou complex, més enllà de les activitats estivals, hi haurà lloc per a celebrar-hi congressos, convencions, activitat comercial i gastronòmica i espectacles d'oci i culturals. I pel que fa als casinos, destaca que només suposaran un 5% del total de l'activitat del complex.

A més a més, segons Poblet, el complex permetrà superar una altra frontera. I si amb PortAventura es va aconseguir captar turisme de tot Europa, amb Hard Rock s'espera aconseguir atraure clients de tot el món i obrir-se a uns mercats que fins ara no han acudit de manera notòria, com són l'asiàtic i l'americà. Així mateix, es pretén posicionar Vila-seca i la Costa Daurada a nivell mundial.

Hard Rock entrarà en funcionament d'aquí tres o quatre anys

Ara bé, per aconseguir tot això, el complex ha d'entrar primer en funcionament. Poblet s'ha felicitat que la inversió inicial sigui tan elevada, uns 800 milions d'euros, i espera que si tot va al ritme previst, en tres o quatre anys el projecte ja estarà en funcionament. Quan això passi, l'alcalde preveu que serà molt beneficiós perquè es crearan nombrosos llocs de treball.

La formació universitària ha de garantir llocs de treball dignes

Pel que fa a les veus contràries al projecte, Poblet assegura que s'han d'escoltar totes les veus però recorda que quan es va impulsar PortAventura només hi havia un partit favorable —l'antiga CiU—. Assenyala, a més, que actualment el consens és majoritari, fet que, segons ell, demostra que el model va en la bona direcció. I pel que fa a les pors que els llocs de treball no siguin estables ni ben remunerats, expica que la solució per a què això no passi es troba a la formació i a l'especialització. Segons Poblet, la formació és clau per a què no hi hagi treball precari i manca de qualitat en el servei

En aquest sentit, ha assenyalat que la formació universitària turística que la URV ofereix al Campus de Geografia i Turisme a Vila-seca o l'oferta dels cicles formatius són fonamentals. Per aquest motiu ha agraït que la Universitat Rovira i Virgili fes una aposta pel sector turístic —que a la regió suposa un 25% del PIB— i que, de la mateixa manera que es formaven bons químics, també s'havien de formar bons experts en turisme.