Cambrils homenatja els pioners de la promoció turística del municipi fa 50 anys

L'Ajuntament commemora mig segle de l'obertura de la primera oficina d'informació i gestió turística a Cambrils
L'acte de commemoració dels 50 anys de promoció turístics s'ha fet al Patronat de Turisme de Cambrils. | Ajuntament de Cambrils

Cambrils ha commemorat aquest dijous, 5 de desembre, els 50 anys de la primera oficina d'informació i gestió turística al municipi, que va obrir el 1969 a la plaça Creu de la Missió. L'acte, celebrat al Patronat de Turisme, ha estat un reconeixement als pioners de la promoció turística i ha servit per homenatjar els alcaldes, regidors i tècnics que hi han pres durant aquest mig segle.

  • NOVETAT: Sigues el primer en saber les notícies de la teva població i de tot Tarragona, gratis al teu mòbil. Fes clic aquí!

Agraïment públic als empresaris pioners de la promoció turística de Cambrils

L'acte ha servit com a agraïment a la feina i la implicació de l'empresariat cambrilenc que va apostar pel turisme en aquella època amb la creació del Centre d'Iniciatives Turístiques (CIT), que el 1984 es va transformar en el Patronat Municipal de Turisme. La celebració ha consistit en els parlaments de l'alcaldessa, Camí Mendoza; la regidora de Turisme, Marta Borràs, i el representant dels empresaris, Lluís Dalmau.

Durant la celebració també s'ha descobert una placa commemorativa a l'interior de l'oficina, s'ha projectat un vídeo sobre l'evolució del turisme, i la gerent del Patronat de Turisme ha repassat els fets més significatius de l'últim segle en relació al turisme i la gastronomia.

El Centre d'Iniciatives Turístiques, llavor del Patronat Municipal de Turisme

El Centre d'Iniciatives Turístiques va néixer de la mà d'un grup de veïns i empresaris que tenien negocis relacionats amb el sector turístic, que estava en plena efervescència a tot el litoral català a finals de la dècada dels 50. Tot i que va ser una iniciativa privada, l'Ajuntament va contribuir en el projecte amb la cessió dels terrenys de l'oficina i una ajuda econòmica. El primer president del CIT, l'any 1969, va ser Josep Maria Mallol. A l'oficina, Neus Aramburu i posteriorment Montserrat Rebull i Maria Teresa López començaven a atendre un allau de visitants que buscaven allotjament.

Imatge d'arxiu de les lletres promocionals de Cambrils. | TarragonaDigital

Les primeres accions van ser el concurs de mestres romescaires, un concurs d'eslògans turístics que va guanyar el mític 'Sol, marinada i romesco' o el suport al tradicional concurs de tartanes i el concurs de castells de sorra. Més tard, va arribar el Ralli de Cotxes Antics, les fires i accions promocionals a l'estranger o el suport al Festival de Música i al Festival de Cinema, entre d'altres.

L'any 1984 neix l'actual Patronat Municipal de Turisme de Cambrils

El CIT va funcionar que l'any 1984 es va crear el Patronat Municipal de Turisme de Cambrils, amb Jordi Llort com a primer director, i els empresaris d'entitat es van integrar al Consell Rector d'aquest organisme autònom. Actualment Cambrils és la quarta destinació de Catalunya en pernoctacions i segueix treballant per arribar a més clients potencials, obrir nous mercats i potenciar una oferta que permeti continuar desestacionalitzant la temporada.

"🌲❗ L’HOSPITALET DE L'INFANT: L'acte d'encesa dels llums de Nadal es farà a cobert" "📚 FORMACIÓ: Nova oferta de cursos de català a Vila-seca"