L'Hospitalet de l'Infant organitza una jornada de neteja de platges

L'activitat vol col·laborar en la conservació del fons marí i potenciar la conscienciació mediambiental
L'Hospitalet de l'Infant organitza una jornada de neteja de platges | Ajuntament de l'Hospitalet de l'Infant

 

Aquest diumenge 21 d'octubre, l'Ajuntament de l'Hospitalet de l'Infant ha organitzat, conjuntament amb el Glups Diving Center, una jornada de neteja de les platges del seu terme municipal. L'activitat, que comptarà amb la col·laboració de diverses entitats i establiments locals, és oberta a tothom que hi vulgui donar un cop de mà.

 

D'aquesta manera, el diumenge a les nou del matí, tots els voluntaris i col·laboradors es trobaran a la Platja de l'Arenal, davant de la Base Nàutica i el camp de futbol, i fins a la una del migdia es recolliran tots els productes artificials, plàstics i no biodegradables que es trobin a la platja.

 

Seran quatre hores de neteja profunda, que a més a més de la neteja de la sorra, comptarà també amb la neteja del fons marí més costaner, ja que s'ha fet una crida a què bussejadors amb ampolla amb certificació, bussejadors a pulmó i aficionats a l'snorkel facin pinya per deixar les platges de l'Hospitalet «tal com haurien d'estar».

 

A més a més, per tots aquells que vulguin participar de la neteja del fons marí i no tinguin material de busseig, el Glups Diving Centre ha posat a disposició dels interessats el correu electrònic 'buceo@glupsdiving.com' on hauran d'enviar les seves dades per tal que se'ls pugui oferir, gratuïtament, el material necessari.

 

Col·laborar i conscienciar

Impulsada per les regidories de Turisme i Medi Ambient, aquesta activitat té l'objectiu de fer partícips les entitats i els veïns del municipi, així com tots els voluntaris forans que vulguin vindre a donar un cop de mà, per tal d'ajudar col·lectivament en la conservació del fons marí.

 

Al mateix temps, es pretén que tots els participants prenguin consciència de la necessitat de tenir cura del mar com un element clau per mantenir la biodiversitat dels oceans, i amb ella, evitar conseqüències nefastes per tot l'ecosistema planetari.

 

L'any passat, la mateixa iniciativa va aconseguir recollir un total de 120 quilos de deixalles, de la qual 28 kg es trobaven a la sorra, però fins a 92 kg es trobaven al fons marí de les platges de l'Hospitalet.