El repte dels hotelers de la Costa Daurada, recuperar els 50.000 britànics que portava Thomas Cook

El president de l’Associació Hotelera Salou-Cambrils-La Pineda, Xavier Roig, es mostra optimista i confia que apareguin nous touroperadors de cara a l'estiu 2020
Imatge d'arxiu de turistes passejant pel carrer Saragossa de Salou. | ACN

Cobrir el buit que ha deixat la fallida del principal touroperador britànic, Thomas Cook. Aquest és un dels grans neguits dels hotelers de la Costa Daurada de cara a la propera temporada turística. Confien que apareguin nous touroperadors que permetin suplir els 50.000 turistes que portava la desapareguda Thomas Cook cada any a la zona. Tot i això, ara per ara els dos operadors britànics que ja treballen a la costa tarragonina, Jet2.com i TUI, preveuen mantenir el nombre de vols de cara al 2020.

  • NOVETAT: Sigues el primer en saber les notícies de la teva població i de tot Tarragona, gratis al teu mòbil. Fes clic aquí!

En una entrevista amb l'ACN, el president de l’Associació Hotelera Salou-Cambrils-La Pineda, Xavier Roig, ha explicat que «des del Regne Unit la gent ve en avió, i d’avions hi ha els que hi ha. TUI i Jet2 portaran els mateixos. Celebrem el que tenim». De tota manera, ha apuntat que hi haurà altres companyies que s’hauran de pronunciar i ha posat el focus en Easyjet: «Està molt interessada en crear no només vols a Barcelona, sinó també paquets turístics».

Xavier Roig: «Els touroperadors britànics estan animats. Ha quedat un mercat de 700.000 turistes que s'han de repartir entre ells»

Cal recordar que el turisme britànic és el segon en importància en les principals destinacions de la Costa Daurada després de l'espanyol. Després de tornar fa uns dies de la World Travel Market de Londres, una de les fires turístiques de referència al món, Roig afirma que les empreses britàniques estan «animades» tot i la caiguda de Thomas Cook, perquè «és un tros de mercat que s’han de repartir entre elles». De fet, el gegant britànic movia uns 700.000 britànics per tot el món.

Xavier Roig, president de l'Associació Hotelera Salou-Cambrils-La Pineda. | Cedida

L’altra incògnita per Roig és saber com es mourà Ryanair. Si finalment marxarà de Tenerife i Girona o si ampliarà la seva operativa a l'Aeroport de Reus i Barcelona. Amb tot, ha indicat que «aquests 700.000 turistes que movia Thomas Cook no tenen cap ganes de quedar-se en un país on plou, i buscaran les vacances en un destí com el nostre o en un altre». En aquest sentit, els principals competidors de la Costa Daurada són les Illes Balears i Canàries, i països com Turquia o Egipte, que estan creixent.

  

Ja hi ha més reserves des de Gran Bretanya tancades per a l'estiu del 2020 que l'any passat

Un altre aspecte positiu que ha comentat Roig és que a dia d’avui tenen més reserves confirmades de turistes britànics per l’estiu del 2020 que no pas a aquestes alçades de l’any passat. Una causa d’això pot ser el temor a que una culminació del Brexit faci caure el valor de la lliura, amb la qual cosa comprar les vacances amb més anticipació pot ser una bona opció per als habitants d’un país que després podrien perdre poder adquisitiu a l’estranger.

Un altre símptoma de bona salut del sector a la Costa Daurada és que malgrat que la fallida de Thomas Cook hagi deixat un deute d’uns 15 milions d’euros als establiments, aquests segueixen invertint en millores. «La nostra planta hotelera està, en general, en perfecte estat. Hi ha pocs establiments que encara els hi quedi fer una gran reforma, i un parell d’aquests ja l’han començat. És bon senyal», ha valorat el president.

"📆 AGENDA: La nova obra de teatre de l'actor Jordi Martínez, a l'Hospitalet de l'Infant" "😪INCREÏBLE: 2 anys i mig després, la compra dels terrenys de Hard Rock segueix bloquejada"