L'imam de Cambrils proposa fer un registre d'imams que eviti casos com el de Ripoll

A la mesquita cambrilenca es fomenten activitats per als joves amb l'objectiu d'evitar possibles situacions de radicalització
L'imam de Cambrils, Mohamed Ouadi, proposa crear una llista oficial d'imams | ACN

 

L'imam de Cambrils, Mohamed Ouadi, es mostra a favor d'impulsar un registre obligatori d'imams que exerceixen a les mesquites, tal com ja va proposar la Comissió Islàmica d'Espanya poc després dels atemptats del 17 d'agost del 2017, per tal d'evitar nous casos com el de l'imam de Ripoll. El màxim responsable de la mesquita de Cambrils és partidari de tot tipus de control i de tots aquells reglaments que es puguin establir, ja que «som gent d'ordre, de normes i d’organització» i considera que aquesta mesura seria útil per evitar «que es pugui filtrar una persona no desitjada i que pugui acabar sent perillosa». 

 

La comunitat cambrilenca intenta evitar casos de radicalització en joves

En paral·lel, la mesquita de Cambrils centra els seus esforços a evitar la possibilitat que es donin nous casos de radicalització com la que haurien patit els joves de Ripoll de mans de l'imam Abdelbaki Es-Satty. Per això, fomenta activitats adreçades als joves. Tots aquests mecanismes de control, segons Ouadi, volen afavorir que les comunitats locals puguin tenir certesa de qui són i no caiguin en «el que va succeir a Ripoll».

 

L’imam s’ha reunit amb diversos regidors del consistori per potenciar activitats esportives entre els joves musulmans. «Volem anar desenvolupant activitats per tenir-los ocupats, entretinguts i sota control. Estem prenent mesures, fent tot el que podem, a part del discurs que ja portem a la mesquita. Hem d'estar alerta dels nostres fills», adverteix l’imam. 

 

Mohamed Ouadi considera que hi ha molt bona sintonia amb els veïns | ACN

 

Els integrants de la cèl·lula no tenien principis per evitar caure al parany de l'imam de Ripoll

A més, Ouadi opina que seria positiu incloure l’estudi de l’Islam com una assignatura més en el sistema educatiu, ja que segons ell, «cal formar bé els joves i ensenyar-los la religió com toca perquè no caiguin en la radicalització», apunta. De fet, l’imam de Cambrils creu que els joves de Ripoll eren joves «perduts i totalment allunyats de la religió que es trobaven fora de joc». Des del seu punt de vista, si els terroristes haguessin tingut una bona base de coneixement, haurien tingut prou eines per no caure al parany de l'imam Es-Satty. 

  

En aquest sentit, segons l’imam de Cambrils, les fotografies dels terroristes que s'han vist per totes les televisions, confirmen que els integrants de la cèl·lula eren nois dèbils sense principis. «Van sortir imatges dels explosius i de begudes, dues imatges contradictòries entre elles mateixes. Com pot ser una persona que diu ser religiosa, tan radical en ser religiós, prengui alcohol?», lamenta Ouadi, sorprès per l’actitud d’aquests joves.

  

Bona relació de la comunitat amb les institucions i els veïns

Ara que s'ha complert un any dels atemptats a Cambrils i Barcelona, el col·lectiu musulmà de Cambrils —del qual l'imam Ouadi n'és el cap més visible— afirma sentir-se acompanyat per les institucions i satisfet amb la «bona» convivència amb els veïns. A més, la comunitat està començant a donar-se a conèixer a la resta dels cambrilencs per trencar conceptes erronis. «Al cap i a la fi, tots som persones i hem de conviure i acceptar-nos els uns i altres per moltes diferències que hi puguin existir», reafirma l’imam.

 

Acte d'homenatge a les víctimes de l'atemptat a Cambrils, celebrat el passat 18 d'agost | Laia Solanellas

"ARA MATEIX: Tensió a la manifestació de l'ANC a Salou" "L'emotiva història de Cocó, trobada després de perdre's fa 10 mesos a Miami Platja"