GRUP DE FACEBOOK:

Fes click AQUÍ i uneix-te al nostre Grup Oficial de Facebook! Notícies, enquestes i moltes opinions sobre tot el que passa a les comarques de Tarragona.

Imatges històriques: la visita del rei Alfons XIII a Cambrils fa quasi un segle

L'Arxiu Municipal ha incorporat 11 fotografies al seu fons que plasmen la visita del monarca al Parc Samà l'any 1924

L'Ajuntament de Cambrils ha realitzat l'ingrés d'un reportatge fotogràfic relacionat amb la visita del rei Alfons XIII i la reina Victòria Eugènia de Battenberg al Parc Samà el dia 20 de maig de 1924. Les imatges formen part del fons de l'arxiu des del passat mes de desembre de 2019.

 

  • NOVETAT: Sigues el primer en saber les notícies de la teva població i de tot Tarragona, gratis al teu mòbil. Fes clic aquí!

 

L'avís de l'existència dels originals negatius la va donar un membre del Centre d'Estudis Cambrilencs al Museu d'Història de Cambrils, qui immediatament va traslladar a l'Arxiu Municipal la notícia de l'excepcional troballa. L'avaluació dels documents va permetre identificar un total d'11 negatius sobre placa de vidre, 4 d'ells de 120 x 90 mm i la resta de 180 x 130 mm. En línies generals, l'estat de conservació és molt bo. No ha estat possible determinar qui és l'autor de les fotografies.

 

Les imatges van ser preses el 20 de maig de 1924 durant una visita del rei Alfons XIII i la reina Victòria Eugènia de Battenberg al Parc Samà

El conjunt de les fotografies explica la visita que realitzaren el dia 20 de maig de 1924 del rei Alfons XIII i la reina Victòria Eugènia de Battenberg al Parc Samà. Aquell dia, els monarques espanyols van arribar a Cambrils poc abans de les sis de la tarda. Després de visitar el nou celler del Sindicat Agrícola de Cambrils, on van ser rebuts pel seu president Josep Vidal i Barraquer, i de saludar a les autoritats, es van adreçar al Parc Samà.

 

 

  

Algunes imatges mostren l'arribada al Parc del Nunci Tedeschini acompanyat del cardenal Francesc Vidal i Barraquer. En una altra imatge hi apareix el rei Alfons XIII i la reina, just després de baixar del cotxe oficial a les portes del Palau del Parc Samà, en el moment de ser rebuts pel marquès de Marianao, el seu fill, el marquès de Vilanova i la Geltrú i l'esposa d'aquest, Maria Mercè Coll i Castell, dama de la reina Victòria Eugènia.

 

 

Quatre fotografies més mostren els passejos que els monarques van realitzar pel Parc i en una es pot veure al Rei accedint a l'interior del Palau en companyia del seu seguici. En dues imatges més hi apareix la reina Victòria Eugènia asseguda en un banc conversant animadament amb la marquesa de Vilanova i la Geltrú, la duquessa de San Carles i el marquès de Bendaña.

 

Documentació relacionada amb el cardenal Vidal i Barraquer, fill il·lustre de Cambrils

Aquesta col·lecció fotogràfica enriqueix notablement el fons fotogràfic de l'Arxiu Municipal, així com la documentació relacionada amb el cardenal Vidal i Barraquer, de qui l'any 2018 Cambrils va commemorar el 150 aniversari del seu naixement i 75 de la defunció.